Care sunt simptomele diabetului LADA

Anca Rusen | Rubrica: Diabet LADA | 4 aprilie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Diabetul LADA este o forma de diabet latenta, autoimuna care se intalneste la adulti.

Specialistii sustin ca acest tip de diabet se dezvolta mai lent decat diabetul zaharat de tip 1. De asemenea, sunt cazuri in care diagnosticul diferential este dificil de stabilit, mai exact, este posibil ca medicul sa puna diagnosticul de diabet zaharat de tip 2 in mod eronat, iar pacientul sa aiba diabet LADA.

Neoficial, LADA este numit uneori drept diabetul de tip 1.5. Care este explicatia? Simplu faptul ca LADA este o forma de diabet zaharat de tip 1 care împarte unele caracteristici cu diabetul zaharat de tip 2.

Specialistii spun ca LADA este o boala autoimuna in care sistemul imunitar al organismului ataca in mod gresit celulele producatoare de insulina.

Motivul pentru care LADA pot fi adesea confundat cu diabetul zaharat de tip 2 este acela ca boala se dezvolta pe o perioada mai lunga de timp decat diabetul de tip 1 la copii sau adultii mai tineri.

Simptomele diabetului LADA sunt:

La inceput, la debut boala are ca manifestari urmatoarele semne: oboseala persistenta, sau starea de oboseala dupa ce o persoana a mancat, imediat dupa masa apare din nou senzatia de foame. Cu timpul, uneori chiar si in ani, LASA afecteaza capacitatea unui individ de a produce insulina, iar simptomele bolii sunt: sete puternica, nevoia stringenta de a urina, vedere neclara, amortirea mainilor sau a picioarelor.

Diabetul zaharat de tip LADA este o forma de diabet zaharat tip 1 care se poate trata initial cu antidiabetice orale asociate dietei, dar care, intr-un interval variabil de timp, poate chiar ani, ajunge la dependenta de insulina.

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Care sunt cele mai frecvente 3 simptome ale diabetului nediagnosticat?

Diabetul LADA

Cum alegeti medicul specialist pentru diabet

Simptome prediabet

Simptome care pot fi inselatoare in diabetul zaharat tip 1

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere