Ce sa fac cu calcaiele uscate, crapate?

Sursa Diabetesforecast

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Nu avem nevoie de hidratare speciala doar iarna. Si vara poate fi la fel de agresiva cu pielea din cauza “hotilor” de apa cum ar fi soarele, clorul din piscine sau apa sarata. Circulatia proasta a sangelui contribuie si ea la uscaciunea pielii.

Solutia e relativ simpla: aplicati o crema speciala pentru hidratare preferabil dupa baie, cand picioarele sunt curate si uscate cu prosopul. Evitati cremele cu adaosuri medicamentoase daca nu le aveti cu prescriptie de la medic. Nu investiti in creme speciale pentru persoane cu diabet: orice crema hidratanta este potrivita.
Nu aplicati NICIODATA crema pe pielea dintre degetele de la picioare. Aceste zone sunt bine hidratate in general, crema poate genera hidratare in exces unde se pot dezvolta ciuperci. Persoanele cu diabet au deja un risc datorat infectiilor fungice: daca pielea se ingroasa si se crapa ca urmare a ciupercilor, bacteriile pot intra in fluxu sanguin si cauza infectii serioase.

Odata ce ai luat aceste precautii iti mai ramane de facut un singur lucru: sa te distrezi!

 

Acest articol este realizat cu sprijinul:

 

 

 

 

Etichete: / / / / / / /

Sursa Diabetesforecast

Pe acelasi subiect:


Diabetul si fumatul

Diabetul si sportul

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere