Cum stiu ce dieta este potrivita pentru mine?

Interviul este realizat cu Nutriscience

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Chiar ar fi foarte important daca s-ar putea renunta la acest concept de dieta, care induce foarte mult in eroare. Oamenii trebuie sa inteleaga ca este important sa adopte un stil de viata sanatos, care trebuie invatat corect si adoptat pe termen lung, pe o viata intreaga.

Dietele, mai ales diete pe termen scurt, pot chiar slabi 2-3 luni, dar dupa aceea, daca ele nu sunt corect facute, nu ajuta persoana respectiva sa invete un stil de viata sanatos si nu reusesc sa imprime obisnuinta unor obiceiuri alimentare corecte, si nu numai.

Este foarte greu sa realizam studii in ceea ce priveste dietele

Aceasta ar insemna sa avem o populatie semnificativa din punct de vedere al numarului si sa realizam teste pe aceste persoane. Lucru care este imposibil. Asta ar insemna sa izolam anumite persoane intr-un anumit loc, si sa ne asiguram ca stilul lor de viata, activitatea lor fizica, tratamentul pe care il iau si evident dieta, sunt identice.

Prin urmare este imposibil de facut un astfel de test. Noi nu incurajam clientii, pacientii, cand intra in clinica sa foloseasca cuvantul dieta, pentru ca tocmai cum spunea colega mea, nu suntem de acord cu notiunea de dieta, ci cu ideea de a ne schimba integral stilul de viata, atat din punct de vedere alimentar cat si din punct de vedere al activitatilor pe care le realizam.

Ca genetician promovez, de asemenea, analiza nutrigentomica. Acolo, intr-adevar, din astfel de rezultate, noi ne putem da seama daca un anumit tip de dieta ne este folositor sau nu, sau ni se poate aplica sau nu. Pentru ca astfel de rezultate nutrigenomice ne dau indicatii referitoare la micronutrienti. Aceste informatii, da, ne pot sugera daca o anumita dieta este utila pentru noi sau nu.

Mai multe, in ultima perioada, nutritionistii vorbesc despre modele alimentare, nu atat de diete cat de modele alimentare, cum este modelul alimentar mediteranean, si care sigur pot fi normocalorice, hipocalorice, in functie de necesarul organismului.

Ce as mai dori sa completez, este ca anumite diete, dietele Ducan de exemplu, au obtinut rezultate in scaderi in greutate, insa au determinat patologii semnificative, renale sau chiar cardiace pentru pacientii respectivi, au aparut si cazuri de decese, astfel incat tinerea unei diete luate de pe internet, fara nici un fel de informatie medicala poate fi foarte periculoasa.

Etichete: / / / / / / /

Interviul este realizat cu Nutriscience

Pe acelasi subiect:


Cum sa tinem evidenta numarului de calorii la o masa

Cate mese si in ce cantitati trebuie sa consumam zilnic

Dieta de sarbatori

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere