Diabetul zaharat tip 2

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea


Intreaga planeta se confrunta astazi cu o pandemie de diabet zaharat tip 2 din cauza occidentalizarii modului de viata, a imbatranirii populatiei, a urbanizarii – factori care au adus schimbari mari in alimentatie, in stilul de viata cu adoptarea sedentarismului si o explozie a obezitatii.

Diabetul zaharat de tip 2 reprezinta 80-90% din totalitatea cazurilor de diabet zaharat si este mai des intalnit la pacientii supraponderali si obezi. De asemenea, desi destul de frecvent la adulti, diabetul de tip 2 afecteaza din ce in ce mai mult copiii, pe masura ce asistam la o crestere a obezitatii inca din copilarie.

Deoarece pacientii cu diabet de tip 2 sunt in marea lor majoritate supraponderali sau obezi in momentul descoperirii diabetului, se impune ca imediat dupa diagnosticare sa se produca schimbari majore in stilul lor de viata.

Ce este diabetul zaharat tip 2?

Diabetul zaharat de tip 2 este o afectiune cronica care afecteaza modul in care organismul metabolizeaza zaharul (glucoza), sursa importanta de combustibil a organismului. In cazul diabetului de tip 2, corpul fie manifesta rezistenta la actiunea insulinei – hormonul care regleaza circulatia zaharului in sange si metabolizarea glucozei in celule -, fie nu produce suficienta insulina pentru a mentine un nivel seric normal de glucoza.

Etichete: / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti www.neuropain.ro

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate