Diabetul zaharat tip 2

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Intreaga planeta se confrunta astazi cu o pandemie de diabet zaharat tip 2 din cauza occidentalizarii modului de viata, a imbatranirii populatiei, a urbanizarii – factori care au adus schimbari mari in alimentatie, in stilul de viata cu adoptarea sedentarismului si o explozie a obezitatii.

Diabetul zaharat de tip 2 reprezinta 80-90% din totalitatea cazurilor de diabet zaharat si este mai des intalnit la pacientii supraponderali si obezi. De asemenea, desi destul de frecvent la adulti, diabetul de tip 2 afecteaza din ce in ce mai mult copiii, pe masura ce asistam la o crestere a obezitatii inca din copilarie.

Deoarece pacientii cu diabet de tip 2 sunt in marea lor majoritate supraponderali sau obezi in momentul descoperirii diabetului, se impune ca imediat dupa diagnosticare sa se produca schimbari majore in stilul lor de viata.

Ce este diabetul zaharat tip 2?

Diabetul zaharat de tip 2 este o afectiune cronica care afecteaza modul in care organismul metabolizeaza zaharul (glucoza), sursa importanta de combustibil a organismului. In cazul diabetului de tip 2, corpul fie manifesta rezistenta la actiunea insulinei – hormonul care regleaza circulatia zaharului in sange si metabolizarea glucozei in celule -, fie nu produce suficienta insulina pentru a mentine un nivel seric normal de glucoza.

Etichete: / / / / / / / / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti

Pe acelasi subiect:


Hipoglicemia

Diabetul MODY

Diabetul gestational

Diabetul zaharat tip 1

Prediabetul

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere