Stilul de viata al persoanelor cu diabet zaharat, stilul de viata al omului sanatos

Redactia Diabet-AZ | Rubrica: Tratament diabet | 18 aprilie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

De ce o platforma educationala pentru diabet? De ce diabet A-Z?

Fiindca sanatatea este cel mai de pret dar al tau ca om. Iar pentru a pretui sanatatea trebuie sa adopti stilul de viata al omului sanatos. Fiindca atunci cand aceasta este la rascruce, cand pasii te poarta la usa medicului, apare teama. Teama de necunoscut, frica de a trai cu boala, spaima de moarte. Inca nu stim cum sa traim si sa dam anilor calitate, in ciuda unui diagnostic de boala cronica.

Da, diabetul zaharat este o boala cronica. Este poate singurul tau job de la care nu te poti invoi, nu ai concediu, nu ai zile libere. Este permanent cu tine. Insa toate acestea aspecte nu trebuie sa te sperie, trebuie sa te faca mai puternic. Prin cunoastere, intelegere, educare devii puternic. Iar noi iti oferim acces gratuit la informatii de calitate.

Platforma diabet A-Z isi propune sa fie locul unde tu poti gasi tot ceea ce inseamna diabetul zaharat, incercam sa-ti aratam ca intelegerea bolii te poate ajuta sa detii un bun control asupra ei. Impreuna putem controla diabetul zaharat si putem amana complicatiile acestuia!

Daca am intelege boala, daca ne-am imprieteni cu simptomele, cu regimul alimentar, monitorizarea glicemiilor si controlalele regulate la medic, am fi surprinsi sa constatam ca diabetul zaharat nu este o tragedie.

Astazi se poate trai corect, drept si mai ales vertical cu acest diagnostic.

Astazi avem la dispozitie o multitudine de tratamente de elita care fac diabetul suportabil, controlabil. Dar poate mai important este faptul ca astazi putem amana complicatiile diabetului zaharat. Si nimeni nu a murit de aceasta boala, ci de complicatiile ei.

De noi depinde sa acceptam acest diagnostic, sa invatam sa cerem informatii medicilor, sa avem un bun management al diabetului, intr-un cuvant sa-l controlam. Tare mi-as dori sa reusim impreuna sa-l controlam, si nu boala sa ne controleze!

Uite ce-ti propun eu! Tu ne citesti, pui intrebari, iar noi iti suntem alaturi. Cu informatie de calitate, materiale avizate de medici diabetologi si nu numai, astfel incat impreuna sa reusim! Hai sa controlam diabetul, nu-l lasa sa te controleze el! Ce spui, luptam impreuna? Suntem o echipa?

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Care sunt cele mai frecvente 3 simptome ale diabetului nediagnosticat?

Fasceita necrozanta si diabetul zaharat

Dieta „fix la fix” sau un astfel de stil de viata ajuta persoanele cu diabet?

Aperitive sanatoase de sarbatori

Propunere de reglementare prin lege a unui program national de preventie in diabet

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere