Zeci de persoane diagnosticate cu diabet si prediabet la o testare gratuita a glicemiei

Pavel Adriana | Rubrica: Controlul glicemiei | 7 noiembrie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

La Suceava, trei persoane au fost internate in spital, iar alte cateva zeci au fost identificate cu prediabet si diabet in cadrul unei testarii gratuite a glicemiei care a avut loc la Spitalul Judetean de Urgenta din localitate.

Un numar de 347 de suceveni au beneficiat, joi, de masurarea gratuita a glicemiei, actiunea fiind organizata de Centrul Antidiabetic Judetean, in parteneriat cu Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (FADR), relateaza Agerpres.

Potrivit conducerii Centrului Antidiabetic Judetean, in cadrul acestei actiuni au fost identificate 63 de persoane cu prediabet, iar acestea au primit informatii si materiale educative privitoare la regimul de viata, dar si recomandari pentru a repeta testarea glicemiei si pentru a efectua analize specifice.

Conform sursei citate, 21 de persoane au fost diagnosticate cu diabet zaharat, iar trei dintre acestea au fost internate de urgenta in SJU Suceava.

Anual, la data de 14 noiembrie se marcheaza Ziua Mondiala a Diabetului. Editia de anul acesta se desfasoara sub sloganul ‘Diabetul si familia’.

Etichete: / / / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Dimensiunea membrelor inferioare si incidenta diabetului

Ce este prediabetul?

Ghid de screening pentru prediabet

Pot verifica daca folosesc corect dispozitivul de testare a nivelului glicemiei din sange?

Benzile de testare a glicemiei

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere