4 fructe care scad nivelul zaharului din sange

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 5 februarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Anumite alimente pot sa scada nivelul de glicemie in sange. De asemenea, un nivel crescut al glicemiei inseamna un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului zaharat.

Iata ce fructe iti pot fi de ajutor:

  • Portocale. Acestea au anumiti compusi care le fac ideale atunci cand vrei sa scazi nivelul glicemiei din sange. Mai mult, portocalele contin vitamina C ceea ce inseamna ca au un rol important in cresterea imunitatii organismului.
  • Mere. Specialistii spun ca in coaja de mar exista quercitina, un antioxidant care reduce riscul de diabet zaharat. Apa din mere contribuie si ea la antrenarea unei parti din glucoza pentru a fi eliminata prin urina. De asemenea, avand multe fibre, merele faciliteaza si digestia.
  • Prune. Sunt studii care sustin ca prunele contribuie la scaderea nivelului de glicemie si ajuta la prevenirea diabetului zaharat. Fibrele solubile din prune incetinesc viteza cu care produsele alimentare parasesc stomacul si, astfel, intarzie absorbtia de zahar in fluxul sangvin. De asemenea, prunele sunt o importanta sursa si de vitamina A, vitamina K, potasiu, magneziu, fosfor, seleniu, zinc si fibre. Prin continutul de vitamina A, sunt recunoscute pentru faptul ca sustin refacerea si cresterea oaselor. Prunele sunt bogate in potasiu, un mineral ce tine sub control tensiunea arteriala si reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.
  • Kiwi. Un fruct care poate reduce nivelul de zahar din sange. In plus, este bogat in vitaminele E, C, A, contine potasiu, beta-caroten. Sunt studii care sustin ca un kiwi pe zi poate tine nivelul de glucoza din sange sub control.
Etichete: / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Diabetul imi poate cauza rani la nivelul picioarelor?

Piciorul diabetic: probleme, tratament si preventie

Celulele alfa rezistente la insulina duc la exces de glucagon in diabetul de tip 2

Intelegerea importantei nivelului glicemiei – un pas important in gestionarea diabetului

Controlul a glucozei este esential la diabeticii infectati cu COVID-19

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere