Controlul a glucozei este esential la diabeticii infectati cu COVID-19

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Pacientii cu diabet ar putea prezenta un risc mai mare de mortalitate daca contacteaza COVID-19, in aceasta situatie medicii care ii trateaza trebuie sa tina pasul cu cele mai recente recomandari si sfaturi ale expertilor.

Majoritatea informarilor referitoare la COVID-19 mentioneaza bolnavii de diabet ca una dintre categoriile cu risc ridicat de complicatii, probabil deoarece primele date care au venit din China, unde a fost raportat prima data virusul, au indicat o rata ridicata a deceselor la pacientii cu COVID-19 care a avut si diabet.

Intr-un articol publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane (JAMA), sunt relatate concluziile dintr-un raport, din luna februarie, privind 44.672 de cazuri confirmate ale bolii de la Centrul chinez pentru controlul si prevenirea bolilor. Rata totala a mortalitatii in acea etapa a fost de 2,3% (1.023 decese din 44.672 cazuri confirmate). Datele au indicat ca rata mortalitatii a fost mai mare in randul pacientilor infectati cu COVID-19 si cu comorbiditati preexistente, in special, boli cardiovasculare (10,5%), diabet (7,3%), boli respiratorii cronice (6,3%), hipertensiune arteriala (6%) si cancer (5,6%).

Tendinta deceselor corelata cu varsta

Datele au aratat, de asemenea, o tendinta a deceselor corelata cu varsta, pacientii de 80 de ani sau mai mult prezinta un risc de deces de 14,8%, cei cu varsta cuprinsa intre 70-79 ani au o rata de 8,0%, in timp ce nu au fost raportate cazuri de deces la pacientii in varsta de 9 ani sau mai putin (JAMA. 2020 Feb 24. doi: 10.1001 / jama.2020.2648).

Aceste descoperiri au fost facute public de Centrele de Control si Preventie a Bolilor din SUA. Asociatia Americana pentru Diabet si Asociatia Americana de Endocrinologie Clinica s-au referit la randul lor la Centrele de Control a Bolilor in recomandarile orintative referitoare la COVID-19 pentru pacientii cu diabet.

Liniile directoare erau deja in vigoare pentru tratamentul infectiilor la pacientii cu diabet si, in acest stadiu, se pare ca aceleasi recomandari s-ar extinde si la acei pacienti diagnosticati cu COVID-19, care este cauzat de noul coronavirus, SARS-CoV -2.

In general, pacientii cu diabet zaharat – in special cei a caror boala nu este controlata sau nu este bine controlata – pot fi mai susceptibili la infectii mai frecvente, cum ar fi gripa si pneumonia, posibil deoarece hiperglicemia poate diminua imunitatea prin perturbarea functiei globulelor albe din sange.

Controlul glucozei este esential

Un factor important in orice forma de control al unei infectiei, la pacientii cu diabet zaharat, este daca nivelul glucozei din sange este sau nu tinut sub control, potrivit unor comentarii ale membrilor comitetului consultativ editorial pentru Clinica de Endocrinologie. Prin urmare, un bun control al zaharului din sange poate fi esential in reducerea riscului si a gravitatii infectiei.

Medicul Paul Jellinger de la Centrul pentru Diabetes si Boli Endocrine din SUA a declarat ca, de-a lungul anilor, nu a observat rate mai mari de infectie, in general, la pacientii cu niveluri de hemoglobina A1c sub 7 sau chiar mai mari.

Cu toate acestea, „se ricica o intrebare serioasa, date fiind constatarile Centrului de Diagnostic si Control referitoare la bolnavii de „ diabet ” care prezinta risc ridicat de complicatii grave date de coronavirus:

– Dar care sunt persoanele cu diabet care prezinta un risc? Persoanele care tin sub control diabetul sunt expuse la acelasi risc ca si cei cu hiperglicemie mare si diabet necontrolat?

– In opinia mea, este mai putin probabil,” declara medicul.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere