ADCMS organizeaza un eveniment dedicat pacientilor cu diabet

Anca Rusen | Rubrica: Campanii diabet | 13 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Asociatia pentru Dezvoltare si Cercetare Medicala Sanamed (ADCMS) si clinicile partenere marcheaza Ziua Mondiala a Diabetului prin organizarea unui eveniment amplu ce vine in intampinarea pacientilor si a medicilor, deopotriva, abordand tema din acest an – Diabetul si Familia.

Mai exact, pe 14 noiembrie, de la ora 10:00, persoanele care sufera de diabet zaharat si familiile acestora vor impartasi cu specialistii ADCMS, experienta vietii de zi cu zi si impactul acestei boli asupra lor. Astfel, familiile cu copii, familiile sot sotie sau familiile cu un singur membru cu diabet zaharat sunt invitate sa ia parte la evenimentul, prilejuit de Ziua Mondiala a Diabetului, ce va avea loc in Bd. Dacia nr.54, din sectorul 2 al Capitalei, se arata in comunicatul de presa trimis de asociatie.

Miercuri, atat pacientii clinicilor cat si persoanele sanatoase vor beneficia de testarea gratuita a glicemiei si vor putea interactiona cu medicii pentru a obtine informatii privind tratamentul si preventia diabetului zaharat. Totodata, va avea loc un workshop dedicat tuturor factorilor implicati in depistarea si managementul diabetului zaharat, in cadrul caruia se va discuta despre aprobarea si decontarea sistemelor de monitorizare, mai spus reprezentantii ADCMS.

“Peste 425 milioane de persoane sunt diagnosticate in lume cu diabet zaharat. Majoritatea au diabet zaharat de tip 2, care ar putea fi prevenit cu un stil de viata sanatos, un plan de exercitii fizice si o dieta echilibrata. Familia are un rol cheie in modificarea factorilor de risc pentru diabetul zaharat de tip 2. Suportul acesteia influenteaza substantial evolutia si calitatea vietii celor diagnosticati.  ADCMS in parteneriat cu clinicile Sanamed asigura prin programele educationale organizate gratuit, informatii despre managementul diabetului zaharat si noile modalitati de tratament, atat pacientilor cat si familiilor acestora”, a declarat Adriana Dumitrescu, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Familia, sustin specialistii este esentiala in sustinerea pacientilor cu diabet zaharat.

“Studiile indica o legatura semnificativa intre suportul membrilor familiei si acceptarea si respectarea tratamentului.  Uneori observam si cat de mult contribuie diabetul intr-o familie unde exista cel putin o persoana cu diabet.

Reorganizarea stilului de viata – a meniului din familie, a activitatilor de zi cu zi, a somnului, invatarea vulnerabilitatii si a puterii acesteia, auto-organizarea si auto-educarea dar si iubirea fata de celalalt exprimata prin deschiderea spre schimbare. Toate acestea le traim zilnic noi, cei care suntem alaturi de persoanele cu diabet – asistenti, infirmieri, medici, psihologi. Si ne intrebam unde incepe si unde se termina, de fapt, familia. Caci noi ne bucuram sa sustinem si sa facem parte din aceasta comunitate extinsa, cu scop comun: stilul de viata sanatos pentru noi toti,” sustine si psiholog Lucia Popescu, potrivit comunicatului de presa.

Cu diabetul zaharat nu este de joaca! Anual, arata datele statistice peste patru milioane de persoane mor din cauza diabetului zaharat. Peste 70% dintre cazurile de diabet zaharat tip 2 pot sa fie prevenit prin adoptarea unui stil de viata sanatos.

 

 

 

Etichete: / /

Pe acelasi subiect:


Cheia succesului in managementul diabetului zaharat este educatia

Sindromul picioarelor nelinistite

Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Celulele alfa rezistente la insulina duc la exces de glucagon in diabetul de tip 2

Doua posibile tratamente COVID-19 ar putea fi letale daca sunt administrate concomitent cu metformina

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere