Cum poate fi tratata anorexia?

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Anorexia face parte din grupa tulburarilor de alimentatie si este cumva mana in mana cu bulimia.

Anorexia reprezinta, de fapt, infometarea pacientului. El are o imagine distorsionata despre sine, are o imagine distorsionata nu doar despre sine in interior, ci si despre forma corpului. Si atunci se infometeaza, are anumite ritualuri de alimentatie care dezvolta de fapt incetinirea absortiei intestinale. Si atunci va slabi din ce in ce mai mult.

Este un semnal de alarma mai ales in randul adolescentelor, care au diverse modele nesanatoase si ajung sa se infometeze cum am si zis, sau sa aiba momente de alimentatie mana in mana cu bulimia. Si atunci anorexia reprezinta un simptom si o boala extraordinar de serioasa, care poate fi tratata iar scopul este sa crestem greutatea.

Dar inainte sa crestem greutatea este necesara motivarea pacientului de a primi psihoterapie. Motivarea lui inseamna de fapt jumatate din terapie deja, pentru ca daca el este convins ca va reusi si va gasi resurse sa poata sa treaca peste asta cu siguranta pasii urmatori de terapie vor fi unii potriviti.

Etichete: / /

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Pe acelasi subiect:


Care este varsta recomandata pentru inceperea vietii sexuale?

Ce este fobofobia?

Ce este erotomania?

Cum depasim frica de singuratate acceptand langa noi persoane care ne fac rau?

Ce trebuie sa stim despre importanta locului in care locuim?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere