Cum depasim frica de singuratate acceptand langa noi persoane care ne fac rau?

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

In momentul in care alegem sa stam cu o persoana care ne face rau, de fapt nu este vorba de singuratate, acolo se activeaza niste mecanisme dezvoltate inca din trecut, pentru ca fiecare dintre noi ducem un soi de ghiozdan cu niste pietroaie, si de-a lungul vietii am tot pus acolo pietroaie, fie ca ne trebuiesc, fie ca nu. Si atunci este vorba despre, ce beneficii are acea persoana careie nu ii este bine in acea relatie. Pentru ca exista niste costuri si beneficii, aceea persoana cu siguranta are niste beneficii secundare, drept pentru care alege ca in continuare ea sa ramana in acea relatie.

Pana la urma in cadrul cabinetului de psihoteratie se face o analiza detaliata, a sistemului de valori, a principiilor pe care persoana respectiva le are, si a modelelor educationale pe care ea si le-a insusit, pentru ca aici in viata ei, se activeaza diverse modele care o fac sa ramana fara sa inteleaga ce anume o tine. Pentru ca nu se poate sa exista o persoana fericita intr-o relatie toxica, si atunci este de discutat si de vazut ce anume o determina pe ea sa ramana in continuare in acest cerc vicios si toxic si daunator care nu-i face bine „a la long”.

Etichete: / / / /

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Pe acelasi subiect:


Care este varsta recomandata pentru inceperea vietii sexuale?

Ce este fobofobia?

Ce este erotomania?

Ce trebuie sa stim despre importanta locului in care locuim?

Cum poate fi tratata anorexia?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere