Ce provoca senzatia de furnicaturi ale mainilor si picioarelor

MedicalXpress

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Daca aveti furnicaturi, slabiciune sau junghiuri in maini sau picioare, este posibil sa va numarati printre cei 2% -3% din populatia cu neuropatie periferica.

,,Este o boala care afecteaza nervii periferici ai corpului”, explica dr. Michelle Mauermann, neurolog al Clinicii Mayo. Acestia sunt nervii care ies din maduva spinarii si merg spre restul corpului. Neuropatia periferica apare atunci cand acesti nervi sunt deteriorati. Unii pacienti prezinta senzatie scazuta la nivelul membrelor sau amorteala in maini si picioare.

,,Ei pot prezenta, de asemenea, ceea ce numim simptome senzoriale pozitive, precum intepaturi si furnicaturi sau senzatii de arsura sau asemanatoare electrocutarii”, spune dr. Mauermann.

Slabiciune musculara, probleme de echilibru si valori anormale ale tensiunii arteriale sau ale pulsului pot fi, de asemenea, simptome ale neuropatiei periferice, care poate avea mai multe cauze, cea mai frecventa fiind diabetul.

Dr. Mauermann sustine ca simptomele senzoriale pozitive pot fi tratate. In unele cazuri, este posibila stoparea sau chiar vindecarea neuropatiei.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / /

MedicalXpress

Pe acelasi subiect:


O noua abordare pentru a intelege biologia vindecarii ranilor

Accesul la servicii de sanatate si o buna informare reduc amputarile piciorului diabetic

Exercitiile de intindere a picioarelor pot ajuta la prevenirea bolilor de inima si diabet

Cresc complicatiile la nivelul membrelor inferioare cauzate de diabet

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere