Cresc complicatiile la nivelul membrelor inferioare cauzate de diabet

MedicalXpress

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

(HealthDay) – complicatiile la nivelul membrelor inferioare cauzate de diabet (DRLEC) sunt o disabilitate majora devenita o povara la nivel global, potrivit unui studiu publicat pe 5 martie in Diabetes Care.

Yuqi Zhang, de la Universitatea de Tehnologie Queensland din Brisbane, Australia, si colegii sai au cercetat estimarile la nivel global ale acestei afectiuni folosind datele din 2016 privind Povara Globala a Bolilor. Au fost estimete prevalenta si anii traiti cu dizabilitate (YLD) cauzata de neuropatia diabetica, ulcerul piciorului si amputarile cu si fara proteza.

Cercetatorii au descoperit ca aproximativ 131 de milioane (1,8 % din populatia globala) aveau complicatii la nivelul membrelor inferioare cauzate de diabet in 2016. Aceste complicatii au cauzat aproximativ 16,8 milioane de ani traiti cu dizabilitate (2,1 % la nivel mondial), inclusiv 12,9, 2,5, 1,1 si 0,4 milioane cauzata de neuropatie, ulceratii ale piciorului, amputare fara proteza si, respectiv, amputare cu proteza.

Din estimarile pe 1990, s-au observat cresteri ale numarului de ani traiti cu dizabilitate, in functie de varsta si cauzata de complicatiile diabetice la nivelul membrelor inferioare, de la 14,6 la 31,0 %. Cercetatorii au observat variatii ale YLD la barbati si femei, de la 0,96 la 1,93 milioane cauzata de neuropatie si, respectiv, de ulcerele piciorului. Din toti anii petrecuti cu disabilitate cauzata de complicatiile diabetice la nivelul membrelor inferioare, grupa de varsta intre 50 si 69 de ani a reprezentat aproape jumatate (47,8%).

,,In timp ce strategiile generale de gestionare a diabetului zaharat pot ajuta la reducerea poverii acestei disabilitati prin prevenirea complicatiilor, dovezile sugereaza ca cele mai semnificative rezultate au venit din introducerea serviciilor interdisciplinare de ingrijire a picioarelor, care aplica ghidul de bune practici bazat pe evidente”, scriu autorii studiului.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / /

MedicalXpress

Pe acelasi subiect:


O noua abordare pentru a intelege biologia vindecarii ranilor

Accesul la servicii de sanatate si o buna informare reduc amputarile piciorului diabetic

Ce provoca senzatia de furnicaturi ale mainilor si picioarelor

Exercitiile de intindere a picioarelor pot ajuta la prevenirea bolilor de inima si diabet

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere