Ceaiul de eucalipt adjuvant in controlul glicemiilor

Anca Rusen | Rubrica: Ceaiuri pentru diabet | 11 februarie 2019

Frunzele de eucalipt sunt recunoscute pentru efectele sale terapeutice. In primul rand, ceaiul de eucalipt are proprietati antiseptice, bactericide, antivirale. Este un ceai de ajutor in cazul diabetului zaharat deoarece poate controla nivelul zaharului din sange, dar este benefic si atunci cand exista o infectie respiratorie insotita de tuse.

Sunt studii stiintifice care atesta astazi proprietatile terapeutice ale eucaliptului. Ceaiul de eucalipt poate sa ajute si in cazul in care sistemul imunitar este slabit. De aceea, este recomandat sa bei o cana de ceai in fiecare zi, mai ales in sezonul rece atunci cand virozele respiratorii sunt la putere.

Totodată, sunt studii care arata ca acest ceai are si rolul de a regla glicemia din sange, fiind astfel minunat pentru pacientii care sunt diagnosticati cu diabet zaharat.

De asemenea, acest ceai este foarte bun și pentru igiena dentară. Explicația este aceea că eucaliptul este un bun antibacterian si antimicrobian.

Astazi, eucaliptul este disponibil sub forma de uleiuri esentiale, picaturi nazale, solutii pentru inhalatii, ceai, capsule de supt.

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate