Ceaiul de eucalipt adjuvant in controlul glicemiilor

Anca Rusen | Rubrica: Ceaiuri pentru diabet | 11 februarie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Frunzele de eucalipt sunt recunoscute pentru efectele sale terapeutice. In primul rand, ceaiul de eucalipt are proprietati antiseptice, bactericide, antivirale. Este un ceai de ajutor in cazul diabetului zaharat deoarece poate controla nivelul zaharului din sange, dar este benefic si atunci cand exista o infectie respiratorie insotita de tuse.

Sunt studii stiintifice care atesta astazi proprietatile terapeutice ale eucaliptului. Ceaiul de eucalipt poate sa ajute si in cazul in care sistemul imunitar este slabit. De aceea, este recomandat sa bei o cana de ceai in fiecare zi, mai ales in sezonul rece atunci cand virozele respiratorii sunt la putere.

Totodată, sunt studii care arata ca acest ceai are si rolul de a regla glicemia din sange, fiind astfel minunat pentru pacientii care sunt diagnosticati cu diabet zaharat.

De asemenea, acest ceai este foarte bun și pentru igiena dentară. Explicația este aceea că eucaliptul este un bun antibacterian si antimicrobian.

Astazi, eucaliptul este disponibil sub forma de uleiuri esentiale, picaturi nazale, solutii pentru inhalatii, ceai, capsule de supt.

Etichete: / / /

Pe acelasi subiect:


Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Controlul a glucozei este esential la diabeticii infectati cu COVID-19

Somnul insuficient si diabetul zaharat de tip 2

Controlul greutatii la pacientul cu diabet zaharat

Pot verifica daca folosesc corect dispozitivul de testare a nivelului glicemiei din sange?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere