Ceaiul din frunze de dud, aliatul celor cu diabet zaharat

Anca Rusen | Rubrica: Ceaiuri pentru diabet | 9 noiembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Ceaiul din frunze de dud poate sa reduca considerabil nivelul zaharul din sange deoarece are capacitatea de a purifica sangele.

Mai mult, fiind bogat in clorofila are si o structura destul de asemanatoare cu hemoglobina, asigura transportul oxigenului spre organe si in acelasi timp indeparteaza deseurile din sange, curatand practic corpul.

Concret, pentru cei care sufera de diabet de tip 2 se poate recomanda o tinctura de frunze de dus negru, deoarece aceasta planta contine compusi cu actiune hipoglicemianta. De asemenea, se poate utiliza ceaiul de dud si in cazul persoanelor cu glicemie ridicata.

Ceaiul este bogat in aminoacizi, fibre, vitamine, minerale. Este benefic pentru intarirea sistemului imunitar, dar au si proprietati antiimbatranire. Mai exact, frunzele de dud au aceleasi efecte antioxidante si antiimbatranire pe care le are si ginsengul.

Totodata, un studiu realizat de oamenii de stiinta din Suedia, arata ca frunzele de dud aduc beneficii si in ceea ce priveste scaderea colesterolului „rau“. De aceea, ceaiul este recomandat persoanelor care sunt predispuse sau care sunt diagnosticate cu sindrom metabolic, obezitate abdominala dar si celor care au rezistenta la insulina.

 

 

 

Etichete: / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Carceii sau crampele musculare la picioare: cauze, tratament si preventie

Diabetul imi poate cauza rani la nivelul picioarelor?

Piciorul diabetic: probleme, tratament si preventie

Celulele alfa rezistente la insulina duc la exces de glucagon in diabetul de tip 2

Metformin asociat cu o rata redusa a mortalitatii dupa o interventie chirurgicala majora

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere