Complicatiile cronice ale diabetului zaharat de tip 2

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Complicatii ale diabetului zaharat – Este esential sa se inteleaga ca nimeni nu moare din cauza diabetului zaharat, insa complicatiile acestuia, da, duc in timp la deces! De aceea, este atat de important ca pacientul sa faca echipa buna cu medicul/medicii sau dar si sa respecte indicatiile acestuia/acestora pentru a amana cat mai mult instalarea complicatiilor.

In timp, cresterea nivelului de glucoza din sange duce la probleme cum ar fi:

  • boala de inima si accident vascular cerebral,
  • boala de rinichi,
  • probleme oculare,
  • boala dentara,
  • leziuni ale nervilor,
  • probleme specifice ale picioarelor,
  • tulburari sexuale si ale vezicii urinare.

Diabetul zaharat de tip 2 este insotit de o serie de afectiuni aparent fara o cauza comuna, dar sunt frecvent asociate: boala hepatica nealcoolica, apneea in somn, depresia, unele tipuri de cancer si dementa.

Hipertensiunea arteriala este intalnita la 30-50% din pacientii cu diabet zaharat tip 2 si produce complicatii macrovasculare si microvasculare. Pacientii cu diabet zaharat au un risc cardiovascular de 2-4 ori mai mare decat populatia generala si este comparabil cu riscul pe care il au persoanele fara diabet, dar care au avut deja un infarct miocardic. Bolile cardiovasculare sunt cauza de mortalitate a aproximativ 75% din pacientii cu diabet zaharat.

Mai multe despre complicatiile diabetului zaharat de tip 2 aici

 

Etichete: / / / / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti

Pe acelasi subiect:


Hipoglicemia

Diabetul MODY

Diabetul gestational

Diabetul zaharat tip 2

Diabetul zaharat tip 1

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere