Cum putem combate refugiul in alcool si tigari?

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Cum putem combate refugiul in alcool si tigari?

De fapt este vorba despre o adictie. Adictia apare inca din adolescenta. Adolescentii incep sa fumeze si sa consume alcool, din dorinta lor de a face parte dintr-un grup social, de a fi acceptati. Daca nu fumezi si nu bei alcool, atunci nu esti acceptat. Prin urmare ar fi bine sa faci “lucrul” asta, ca sa poti sa fi acceptat de un grup social. Si asa devine o adictie, o dependenta.

Lucrul acesta se perpetueaza, si intradevar pe perioade lungi de timp el da o dependenta care creaza tot felul de probleme somatice, si dependenta este o problema foarte grava, des intalnita. Dependenta de alcool se trateaza destul de greu, si necesita si interventie medicamentoasa pe langa psihoterapie, iar treaba aceasta de poate face doar cu ajutorul familiei.

Familia are un rol exceptional si foarte foarte important. Atunci cand ajunge in cabinet, un dependent de alcool, este o munca foarte serioasa si important este sa il determini pe el sa accepte ca are o problema, pentru ca de cele mai multe ori, aceasta este provocarea, el nu intelege ca de fapt este o problema foarte grava. Decat in momentul in care se simte rau, sau ii este afectata sanatatea intr-un mod irecuperabil cumva. Si atunci intervenim in colaborare cu colegii nostri medicii.

Etichete: / / / / / /

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Pe acelasi subiect:


Care este varsta recomandata pentru inceperea vietii sexuale?

Ce este fobofobia?

Ce este erotomania?

Cum depasim frica de singuratate acceptand langa noi persoane care ne fac rau?

Ce trebuie sa stim despre importanta locului in care locuim?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere