Dancila: Dispozitive pentru monitorizarea glicemiei si administrarea insulinei, decontate de CNAS

Pavel Adriana | Rubrica: Insulina | 13 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Guvernul va adopta un proiect pentru modificarea si completarea Programului national de diabet zaharat derulat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) prin care pacientii diabetici vor beneficia dispozitive medicale moderne de monitorizare a glicemiei si de administrare a insulinei decontate de CNAS.

„Avem pe ordinea de zi un proiect prin care vom face mai usoara lupta cu diabetul zaharat pentru mii de persoane, in special tineri si copii. Este un proiect asteptat mai ales de parintii copiilor care, din pacate, sunt nevoiti sa-si supuna micutii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea si controlul glicemiei. Modificam si completam Programul national de diabet zaharat derulat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate astfel incat sa acordam ajutor tuturor pacientilor insulino-dependenti, dispozitive medicale moderne care sa-i ajute sa controleze mai bine diabetul. Este vorba de sisteme moderne de monitorizare a glicemiei si de administrare a insulinei de care au nevoie.

Cu ajutorul aparaturii performante de ultima generatie, ce va fi decontata asa cum am mentionat de CNAS, persoanele care sunt dependente de insulina nu vor mai fi nevoite sa suporte zilnic intepaturi pentru administrarea insulinei si pentru monitorizarea glicemiei”, a declarat premierul Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a subliniat ca printr-un control mai eficient al diabetului sunt eliminate mai usor complicatiile ce pot aparea in legatura cu aceasta afectiune.

Etichete: / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Cheia succesului in managementul diabetului zaharat este educatia

Sindromul picioarelor nelinistite

Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Doua posibile tratamente COVID-19 ar putea fi letale daca sunt administrate concomitent cu metformina

Cercetarile indica obezitatea si diabetul de tip 2 ca factori de risc in infectia cu COVID-19

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere