Cercetarile indica obezitatea si diabetul de tip 2 ca factori de risc in infectia cu COVID-19

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Hipertensiunea arteriala, obezitatea si diabetul de tip 2 sunt factori de risc pentru COVID-19, si duce la cresterea riscului de boala severa la persoanele infectate cu acest virus, au spus cercetatorii americani.

Un studiu efectuat in New York a aratat ca 88% dintre persoanele infectate cu COVID-19 internate si ventilate la terapie intensiva, au decedat.

Analiza ulterioara a ratei de deces la bolnavii ventilati a aratat ca 76,4% au avut varste intre 18 si 65 de ani, iar numarul mortalitatii a crescut la 97,2% in randul celor cu varsta de 65 de ani sau mai mult.

In schimb, la aceleasi grupe de varsta, persoanele care nu au avut nevoie de ventilatie, rata mortalitatii a fost de doar 19,8% si, respectiv, de 26,6%.

Rezultatele studiului

Dintre bolnavii spitalizati, 57% au avut hipertensiune arteriala, 41% au fost obezi si 34% au avut diabet de tip 2, factori de risc care au fost deja identificati si enumerati de Centrele de Control si Prevenire a Bolilor.

Bolnavii de diabet au prezentat un risc mai mare de a necesita ventilatie mecanica sau de a dezvolta boli renale acute.

Studiul, realizat de o echipa din Institutele Feinstein pentru Cercetari Medicale, a implicat analizarea datelor de la 5.700 de persoane si 12 spitale din New York. Acesta este cel mai mare si mai cuprinzator studiu asupra infectarii cu COVID-19 din SUA pana in prezent.

Profesorul cercetator Karina Davidson, vicepresedinte al Institutului Feinstein, a declarat: „New York a devenit epicentrul acestei epidemii. Medicii, oamenii de stiinta, statisticienii si profesionistii din laboratoare lucreaza neobosit pentru a oferi cele mai bune tratamente si ingrijiri pentru mii de pacienți cu COVID-19 din spitalele noastre din Northwell.”

„Prin consortiul nostru, vom impartasi experienta noastra clinica si stiintifica pe masura ce dezvoltam noi modalitati de ingrijire si tratare a pacientilor cu COVID-19.”

Dr. Kevin Tracey, presedinte si CEO al Institutului Feinstein, a declarat: „Aceste studii observationale impreuna cu alte rezultate ale studiilor clinice aleatorii ale Institutului Feinstein vor imbunatati tratarea altor bolnavi infectati cu COVID-19.”

Cercetatorii au concluzionat: „Aceasta serie de cazuri ofera caracteristicile si rezultatele preliminare la pacientii cu COVID-19 spitalizati in zona orasului New York.”

Rezultatele cercetarii au fost publicate in Journal of the American.

Etichete: / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere