Forumul Roman de Diabet a fost lansat

Anca Rusen | Rubrica: Stiri diverse | 10 aprilie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Astazi asistam la o adevarata pandemie a diabetului zaharat. Si in Romania prevalenta diabetului este de 11%, ceea ce inseamna ca la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat, a afirmat marti presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Romulus Timar, care a atentionat ca, in cazul acestei boli, este foarte importanta preventia printr-un stil de viata sanatos.

Forumul Roman de Diabet

Pentru a veni in sprijinul persoanelor cu diabet, pe 9 aprilie fost lansat Forumul Roman de Diabet. Acesta este o platforma de colaborare care reuneste asociatii de pacienti, autoritati din mai multe domenii, societati medicale si reprezentanti ai producatorilor de medicamente. Forumul isi propune sa creeze un cadru de colaborare care sa schimbe perspectiva asupra diabetului, punand accent pe dezvoltarea integrata si multidisciplinara a politicilor publice din domeniu.

„Asigurarea celei mai bune ingrijiri pentru persoanele cu diabet din Romania trebuie sa fie prioritatea centrala pentru medicii implicati in managementul diabetului zaharat. In acest sens, colaborarea cu autoritatile din sanatate, dar si cu celelalte institutii si entitati reprezentative din domeniu, reprezinta un capitol fundamental pentru Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, care va fi intotdeauna alaturi de persoanele cu diabet, initiind demersuri ce au drept scop imbunatatirea politicilor de sanatate realizate in sfera diabetului zaharat”, a declarat initiatorul demersului, prof. dr. Romulus Timar, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Specialistul a mai spus ca diabetului creste de pana la 26 de ori riscul de boli cardiovasculare, creste riscul de insuficienta cardiaca, sustin cei de la Agerpres.ro

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea care a fost prezenta la evenimentul de lansare a sustinut importanta preventiei acestei maladii.

„Vreau sa stiti ca parerile specialistilor nu sunt consultative, ele stau la baza politicilor de sanatate elaborate la Ministerul Sanatatii. Anul acesta este momentul sa actionam mai mult in domeniul preventiei. Este necesara crearea unei platforme comune a Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei pentru a dezvolta principii noi pentru educatie, pentru sanatate”, a declarat Sorina Pintea conform rohealthreview.ro.

Etichete: / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Cheia succesului in managementul diabetului zaharat este educatia

Sindromul picioarelor nelinistite

Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Doua posibile tratamente COVID-19 ar putea fi letale daca sunt administrate concomitent cu metformina

Cercetarile indica obezitatea si diabetul de tip 2 ca factori de risc in infectia cu COVID-19

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere