Ghid de utilizare a glucometrului pentru copii

Anca Rusen | Rubrica: Comunicarea cu copilul | 22 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Diagnosticul de diabet zaharat vine la pachet cu o serie de reguli pe care trebuie sa le respecti. Raspunderea este si mai mare daca copilul tau a fost diagnosticat cu diabet zaharat. In cazul in care cel mic are diabet zaharat de tip 1 si face insulina situatia se complica si mai mult, iar rolul familiei este extrem de important.

In primul rand relatia medic-familie trebuie sa fie foarte buna. Mama, tata, bunicii trebuie sa inteleaga modul in care viata lor se schimba odata cu primirea unui diagnostic de diabet zaharat insulinodependent. Ulterior, acestia, toata familia trebuie sa aiba grija ca cel mic sa inteleaga usor, usor ceea ce i se intampla.

Instrumente masurare glicemie

Esential este ca cel mic sa priceapa ca pentru a-ti masura glicemia – conditia principala in managementul acestei boli cronice, care dureaza toata viata – are nevoie de anumite instrumente. Mai exact sunt necesare urmatoarele lucruri:

glucometru – un dispozitiv electronic care are rolul de a citi glicemia, nivelul zaharului din sange, dintr-o mostra de sange.

Apoi este necesar sa utilizeze: benzi de teste – adica o banda speciala care absoarbe mostra de sange si este introdusa in glucometru. Dar este necesar si un dispozitiv de intepare – un instrument care tine o lanteta, si lantete, adica acele cu ajutorul carora este realizata intepatura. Se va folosi un singur ac, la o singura intepatura.

Specialistii spun ca este indicat ca langa cel mic sa fie mereu un parinte mai ales in momentul in care se masoara glicemia. De asemenea, fratilor mai mari, care nu sunt bolnavi, trebuie sa li se explice foarte clar ca acest kit pentru masurarea glicemiei nu este de joaca, este ceva foarte serios. Foarte important este si sa respecti tot ceea ce scrie in manualul de utilizarea a glucometrului. Cu rabdare, cu grija, totul va deveni o rutina la care copilul tau va face fata foarte bine.

De asemenea, tine cont de sfaturile celor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii care spun ca inteparea sa se faca in degetul mijlociu sau in cel inelar si sa se evite degetul mic, deoarece acesta are pielea mai subtire si mai sensibila.

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Cheia succesului in managementul diabetului zaharat este educatia

Sindromul picioarelor nelinistite

Rata de deces cauzata de COVID-19 „de patru ori mai mare” in randul persoanelor cu diabet si hiperglicemie

Doua posibile tratamente COVID-19 ar putea fi letale daca sunt administrate concomitent cu metformina

Cercetarile indica obezitatea si diabetul de tip 2 ca factori de risc in infectia cu COVID-19

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere