Ghid de utilizare a glucometrului pentru copii

Anca Rusen | Rubrica: Comunicarea cu copilul | 22 martie 2019

Diagnosticul de diabet zaharat vine la pachet cu o serie de reguli pe care trebuie sa le respecti. Raspunderea este si mai mare daca copilul tau a fost diagnosticat cu diabet zaharat. In cazul in care cel mic are diabet zaharat de tip 1 si face insulina situatia se complica si mai mult, iar rolul familiei este extrem de important.

In primul rand relatia medic-familie trebuie sa fie foarte buna. Mama, tata, bunicii trebuie sa inteleaga modul in care viata lor se schimba odata cu primirea unui diagnostic de diabet zaharat insulinodependent. Ulterior, acestia, toata familia trebuie sa aiba grija ca cel mic sa inteleaga usor, usor ceea ce i se intampla.

Instrumente masurare glicemie

Esential este ca cel mic sa priceapa ca pentru a-ti masura glicemia – conditia principala in managementul acestei boli cronice, care dureaza toata viata – are nevoie de anumite instrumente. Mai exact sunt necesare urmatoarele lucruri:

glucometru – un dispozitiv electronic care are rolul de a citi glicemia, nivelul zaharului din sange, dintr-o mostra de sange.

Apoi este necesar sa utilizeze: benzi de teste – adica o banda speciala care absoarbe mostra de sange si este introdusa in glucometru. Dar este necesar si un dispozitiv de intepare – un instrument care tine o lanteta, si lantete, adica acele cu ajutorul carora este realizata intepatura. Se va folosi un singur ac, la o singura intepatura.

Specialistii spun ca este indicat ca langa cel mic sa fie mereu un parinte mai ales in momentul in care se masoara glicemia. De asemenea, fratilor mai mari, care nu sunt bolnavi, trebuie sa li se explice foarte clar ca acest kit pentru masurarea glicemiei nu este de joaca, este ceva foarte serios. Foarte important este si sa respecti tot ceea ce scrie in manualul de utilizarea a glucometrului. Cu rabdare, cu grija, totul va deveni o rutina la care copilul tau va face fata foarte bine.

De asemenea, tine cont de sfaturile celor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii care spun ca inteparea sa se faca in degetul mijlociu sau in cel inelar si sa se evite degetul mic, deoarece acesta are pielea mai subtire si mai sensibila.

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Adevarat sau fals despre diabetul zaharat

In ce consta screening-ul de neuropatie – testarea sensibilitatilor

Diabetul zaharat si obezitatea, factori de risc pentru accidentul vascular cerebral

Valori anormale ale glicemiei

Tu stii care este mecanismul de producere a diabetului zaharat?

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate