Ghidul pentru persoanele cu diabet in perioada epidemiei de coronavirus

Asociatia de Podiatrie

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Persoanele cu diabet zaharat sunt considerate ca fiind la risc mai ridicat in comparatie cu populatia sanatoasa in aceasta perioada provocatoare de pandemie.

In acest context, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice („FRDNBM”), Asociatia Romana de Educatie in Diabet (,,ARED”), Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania (,,FADR”), Asociatia de Podiatrie, Societatea de Neuropatie Diabetica Neurodiab („Neurodiab”) si Asociatia Initiativa Pacientul 2.0. („Pacientul 2.0.”) au pregatit un ghid dedicat persoanelor cu diabet pentru a-si putea gestiona cat mai bine boala in perioada epidemiei de coronavirus.

Avand in vedere diagnosticul pe care il au deja, persoanele cu diabet zaharat si complicatii, cum ar fi piciorul diabetic si/sau neuropatie diabetica, pot resimti o stare accentuata de stres datorata pandemiei de noul coronavirus (COVID-19).

Recomandarile specialistilor din acest ghid vor ajuta persoanele cu diabet zaharat sa-si gestioneze in mod optim boala de baza, sa previna complicatiile, cum ar fi neuropatia diabetica si/sau piciorul diabetic, sa interactioneze cat mai eficient cu medicul curant si care sunt masurile de preventie impotriva noului coronavirus.

De asemenea, ghidul contine si o sectiune de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care le au persoanele cu diabet zaharat in aceasta perioada.

Da click AICI pentru a accesa ghidul.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / /

Asociatia de Podiatrie

Pe acelasi subiect:


Piciorul diabetic si COVID-19: o perspectiva italiana

Cheia succesului in managementul diabetului zaharat este educatia

Cum se trateaza piciorul diabetic in Marea Britanie in timpul pandemiei

Vizita regulata la podiatru, o necesitate pentru persoanele cu diabet

3 categorii de persoane la care incaltamintea face diferenta intre normalitate si invaliditate

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere