Posibile complicatii ale hipoglicemiei

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Coma hipoglicemica

Complicatii ale hipoglicemiei – diagnosticul de coma hipoglicemica se pune daca pacientul este inconstient in contextul unei glicemii < 45-50 mg/dl. Este o complicatie grava care trebuie rapid combatuta prin administrarea de glucagon sau/ si glucoza intravenos. Trebuie solicitat de urgenta serviciul de ambulanta pentru transportul bolnavului la spital. Mai multe despre coma hipoglicemica.

Care sunt consecintele hipoglicemiei netratate?

Este esential sa se tina sub control episoadele de hipoglicemie, deoarece pe termen lung, ele poate cauza grave probleme de sanatate. Organismul are nevoie de glucoza la fel de mult ca si de aer-oxigen pentru a functiona. In cazurile severe, hipoglicemia duce la probleme neurologice care seamana cu un accident vascular cerebral (lipsa glucozei este la fel ca lipsa de irigare si oxigenare corecta a creierului), cu degradare neurologica severa in functie de numarul episoadelor hipoglicemice si durata lor. In astfel de situatii trebuie sa se sune la 112. Atentie! Lasata netratata hipoglicemia poate duce la deces.

Crize de hipoglicemie in lipsa diabetului zaharat

Chiar daca hipoglicemia se produce de cele mai multe ori in randul pacientilor cu diabet zaharat, este important sa se retina ca episoade de hipoglicemie pot sa apara si in randul persoanelor care nu au diabet zaharat. Daca pacientul nu are diabet, hipoglicemia in cazul sau se poate instala daca organismul lui nu poate stabiliza nivelul glucozei in sange. De asemenea, hipoglicemia se instaleaza dupa mesele principale, daca organismul produce prea multa insulina. Trebuie insa sa retinem ca episoadele de hipoglicemia in cazul oamenilor care nu au diabet sunt rare comparativ cu episoadele de hipoglicemie care sunt frecvente in randul diabeticilor.

Etichete: / / / / / / / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti

Pe acelasi subiect:


Hipoglicemia

Diabetul MODY

Diabetul gestational

Diabetul zaharat tip 2

Diabetul zaharat tip 1

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere