Profesia de podiatru a fost recunoscuta oficial in Romania

Anca Rusen | Rubrica: Piciorul diabetic | 20 decembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Demersurile intreprinse de Asociatia de Podiatrie pentru recunoasterea oficiala a profesiei de podiatru au primit aviz favorabil din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale. Ocupatia de podiatru va avea codul 226926 “Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare” si va fi introdusa in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR), dupa publicarea in Monitorul Oficial, se arata intr-un mesaj postat pe Facebook a Asociatiei.

De asemenea, reprezentantii Asociatiei spun ca aceasta este marea veste pe care o asteptau cu totii inca de la infiintarea Asociatiei in 2015.

Recunoasterea ocupatiei de podiatru a venit in urma eforturilor depuse de catre presedintele Ioan Andrei Veresiu, presedintele de onoare, Norina Alinta Gavan, precum si de colega noastra Antonina Pop. Atat persoanele cu diabet zaharat, cat si alte categorii din populatia generala vor avea un aliat de nadejde in specialistul care se va ocupa de ingrijirea medicala a piciorului, se mai arata in mesajul acestora.

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Evidenta medicala – Studiu clinic randomizat

Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Ulcerul reprezinta riscul major al problemelor piciorului diabetic

In ce consta educatia specifica pentru ingrijirea piciorului diabetic?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere