Reglarea glicemiei cu ajutorul naturii

Anca Rusen | Rubrica: Controlul glicemiei | 14 martie 2019

Majoritatea pacientilor cu diabet zaharat trebuie fie sa urmeze un tratament medicamentos pentru scaderea nivelului glicemiei din sange, fie trebuie sa faca insulina. Insa, nivelul glicemiei poate sa fie scazut in mod natural, fara pastile, cu ajutorul ceaiurilor care scad rapid glicemia sau a infuziilor din anumite plante.

Iata ce solutii ai la indemana:

Scortisoara se numara printre cele mai eficiente condimente, dintre cele cu efect de scadere a glicemiei. Poti sa-ti prepari chiar un ceai de scortisoara, sau pur si simplu sa folosesti acest condiment la mancare, adaugat in mancare.

Ceaiul de ginseng poate sa contribuie la scaderea glicemiei, acest lucru fiind explicat prin continutul sau de ginsenoside.

Ceaiul verde este printre cele mai bune ceaiuri care scad nivelul glicemiei. Provenit din planta Camellia sinensis, originara din China, ceaiul verde a devenit extrem de popular pe intreaga planeta. Acesta contine beta-caroten si vitaminele C si E, care ii dau proprietati antioxidante. Ceaiului verde este bun in reducerea nivelului de zahar din sânge deoarece are un continut de polizaharide in frunzele sale, iar acestea actioneaza ca si insulina.

Infuzia de salvie. Infuzia din frunze de salvie este foarte buna daca vrei sa reglezi glicemia.

Frunzele de nuc sub forma de influzie preparate au un efect pozitiv asupra setei excesive care poate da batai de cap unui pacient cu diabet zaharat.

Radacina de brusture. Radacina acestei plante este recunoscuta pentru una dintre substantele sale care are proprietati hipoglicemiante de tipul vitaminei B2.

Afinul este unul dintre cele mai bune remedii antidiabetice, iar ceaiul din afine scade glicemia. Explicatia este aceea ca afinul contine o substanta numita mirtilina care ajuta la reducerea rapida a glicemiei. Daca nu-ti place ceaiul din afine, la fel de buna este pentru scaderea glicemiei este si infuzia din afine.

Infuzia din urzici scade rapid glicemia, fiind buna pentru pacientii cu diabet zaharat.

 

 

 

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate