Studiu: Joburile stresante asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2

Anca Rusen | Rubrica: Cauze diabet tip 2 | 21 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Femeile care au un loc de munca care le solicita mult, este stresant si au mult de lucru, sunt la risc si au probabilitate cu 21% mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, conform cercetatorilor francezi, citati de www.diabetes.co.uk

Astfel, o echipa de cercetatori francezi din cadrul INSERM au spus ca unul dintre factorii de risc pentru diabet este asociat de hormonii de stres care la randul lor pot conduce la cresterea in greutate mai ales la femei.

Acestia au realizat un studiu in care au fost incluse peste 70.000 de femei franceze, care au lucrat în principal în domeniul educației. Acestea au fost monitorizate timp de aproximativ 22 de ani. Lor li s-au urmarit atat obiceiurile alimentare, precum si oboseala asociata cu stresul psihic.

Din studiu s-au desprins urmatoarele concluzii

Mai mult de 4.000 de participanti au fost diagnosticati cu diabet zaharat tip 2 iar acestia au declarat ca munca lor este extrem de obositoare. Asocierea dintre locurile de munca stresante si primirea diagnosticelor a fost independenta de stilul de viata nesanatos si de factorii metabolici traditionali.

In cazul femeilor diagnosticate acum cu diabet zaharat de tip 2, rezultatele noastre indica faptul ca boala nu se datoreaza factorilor de risc tipic de diabet zaharat de tip 2. Aceasta constatare subliniaza importanța considerării oboselii mintale ca factor de risc pentru diabet în rândul femeilor. Atât munca obositoare din punct de vedere mental, cât și diabetul de tip 2 sunt fenomene din ce în ce mai răspândite. Ceea ce știm este că sprijinul la locul de muncă are un impact mai puternic asupra stresului legat de locul de muncă la femei decât la bărbați. pentru a preveni afecțiunile cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 , a declarat medicul Guy Fagherazzi de la Centrul de Cercetare in Epidemiologie si Sanatate a Populatiei, la Inserm, citat de cei de la www.diabetes.co.uk

 

 

Etichete: / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Carceii sau crampele musculare la picioare: cauze, tratament si preventie

Metformin asociat cu o rata redusa a mortalitatii dupa o interventie chirurgicala majora

Sfaturi pentru un adolescent nou diagnosticat cu diabet zaharat tip 2

Sfaturi pentru un adult nou diagnosticat cu diabet zaharat tip 2

Sfaturi pentru un varstnic nou diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere