Un sistem de control genetic cu acid fenoic din ceai verde, pentru tratarea diabetului

Redactia Diabet-AZ | Rubrica: Educatia pacientului | 7 februarie 2020

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Ceai pentru diabetul de tip 1 si tip 2

Terapia cu celule este o abordare promitatoare in cazul bolnavilor de diabet. O echipa de cercetatori a dezvoltat un sistem de control cu ajutorul ingineriei celulare pentru a reactiona la acidul protocolatchuic, un tip de acid fenoic care se gaseste in ceaiul verde.

Acidul protatechuic ingerat a reglat glucoza din sange prin declansarea secretiei de insulina sau a unei variante scurte de glucagon uman, asemanator peptidelor din celulele modificate prin inginerie genetica, implantate in soareci si alte primate non-umane cu diabet de tipul 1 si tip 2.

Acest studiu demonstreaza versatilitatea biologiei sintetice pentru dezvoltarea terapiei bazate pe celule controlate de la distanta pentru tratarea diabetului.

Rezumatul testului

Terapiile bazate pe celule modificate sunt recunoscute ca fiind urmatoarea frontiera in medicina, dar introducerea acestor tehnologii promitatoare in clinici este limitata in prezent de lipsa inductoarelor de control la distanta sigure si care pot fi supuse unui control strict. Aici, am dezvoltat celule active din punct de vedere terapeutic reglementate de un sistem de control care raspunde la acidul protocochuic, un metabolit care se gaseste in ceaiul verde. Am construit mai multe tehnologii de control genetic care ar putea comuta un declansator ON / OFF, care raspunde la acidul protocochuic (PCA), bazat pe un represor transcriptional dintr-o bacterie Gram-pozitiva din sol care apartine genului Streptomyces.

Am demonstrat ca aceste comutatoarele controlate PCA pot fi utilizate pentru controlul mediatizat prin expresia ARN a sistemelor CRISPR-Cas9 pentru editare de gene si remodelare epigenetica. Am aratat cum aceste tehnologii ar putea fi utilizate ca biocomputere implantabile la soareci vii pentru a efectua calcule logice complexe care au integrat semnale de la mai multi metaboliti alimentari. In cele din urma, am folosit acest sistemul pentru a trata diabetul de tip 1 si tip 2 la soareci si maimute cynomolgus. Acest dispozitiv transgenic controlat, cu acid fenolic biocompatibil si versatil ofera oportunitati pentru interventii dinamice in medicamentele personalizate pe baza de gene si celulare.

Etichete: / / /

Pe acelasi subiect:


A fost adoptat proiectul de lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului

Metformin asociat cu o rata redusa a mortalitatii dupa o interventie chirurgicala majora

Exercitiile fizice si diabetul: Cum poate ajuta un instructor specializat

Fasceita necrozanta si diabetul zaharat

Intrebari pentru intalnirile cu specialistii in diabet

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere