3 semne ale durerilor la nivelul piciorului diabetic care anunta viitoare probleme

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Introducere: 3 semne ale durerilor la nivelul piciorului diabetic care anunta viitoare probleme

Durerea la nivelul piciorului diabetic este un semn de avertizare foarte grav al complicatiilor circulatiei sanguine care apar la membrele inferioare. Este important sa aflam care sunt cele 3 semne cel mai des intalnite care ne spun ca exista probleme la nivelul membrelor inferioare si este necesara interventia rapida. Nivelul ridicat al glicemiei afecteaza fiecare zona a corpului; durerea la nivelul piciorului diabetic este unul dintre cele mai importante semne ale unor multiple probleme de sanatate.

In acest set de instructiuni, voi discuta despre cele mai frecvente semne care ne avertizeaza despre prezenta problemelor ce apar la nivelul membrelor inferioare la labolnavii de diabet si care nu ar trebui deloc ignorate.

Toate durerile ce apar in membrele inferioare sunt cauzate de probleme la nivelul terminatiilor nervoase si arterelor, cele 3 simptome pe care le voi discuta sunt toate considerate, din punct de vedere medical, neuropatie diabetica: ,,Deteriorarea terminatiilor nervoase”.

Pasul 1: Furnicaturi

Este posibil sa simtiti furnicaturi in picioare daca sunteti diabetic; furnicaturile sunt, de obicei, unul dintre primele semne ale unei afectiuni la nivelul nervilor. Ele sunt de fapt un mesaj de la nervi ca fibra nervoasa (de suprafata) este deteriorata. Cand tesuturile nervoase sunt deteriorate, acest lucru genereza, de obicei, multe alte complicatii la membrele inferioare, iar neglijarea acestei afectiuni poate duce in cele din urma la amputarea piciorului. Furnicaturile sunt un semn timpuriu al unor probleme de circulatie sanguina la nivelul membrelor inferioare si, de asemenea, al unor complicatii mai grave in viitor. De aceea cand aceasta senzatie incepe sa se manifesteze actionati imediat, inainte sa apara complicatii suplimentare.

Pasul 2: Senzatia de amorteala este un semnal serios pentru a lua masuri urgente

Durerea la nivelul piciorului diabetic si orice senzatie de amorteala asociata este un semn ca circulatia sanguina a fost serios afectata, de obicei este un indiciu ca exista leziuni semnificative ale tesutului nervos. Leziunile nervoase si blocajele arterelor sunt foarte greu de vindecat, de aceea este esential sa actionam rapid pentru a evita complicatiile. Corpul nostru ne semnaleaza ca exista o problema serioasa si trebuie sa invatam sa nu mai ignoram aceste semnale, senzatia de amorteala este deosebit de periculoasa, deoarece diabeticii pot suferi taieturi sau alte raniri la nivelul membrelor inferioare fara a simti ceva.

Atunci cand un bolnav de diabet care prezinta senzatie de amorteala la nivelul piciorului se taie, aceste taieturi se pot agrava si in final pot duce la ulcere. Senzatia de amorteala nu trebuie ignorata, nu asteptati ca aceasta afectiune sa traca de la sine; trebuie sa tineti glicemia subcontrol. Cand amorteala apare in talpi sau gambe, este un semnal ca pierdeti unul dintre cele mai bune mecanisme de aparare.

Pasul 3: Pielea de pe picioare capata culoare vinetie-rosiatica

Durerea la nivelul piciorului diabetic poate fi un avertisment ca exista un blocaj al circulatiei sanguine in membrul inferior, adesea problemele de circulatie se manifesta prin decolorarea pielii. Sunt multe persoane care au un nivel ridicat de zahar in sange la care culoarea pielii, la nivelul picioarelor, devine vinetie-rosiatica, dar totusi nu iau nicio masura!

Cea mai buna modalitate de a preveni amputarea membrului inferior este tratarea timpurie a acestor complicatii.

Cand pielea piciorului prezinta semne de decolorare acesta este un indiciu al deficientei de sange, bogat in oxigen, in artere. Problemele de circulatie sanguina care apar la diabetici provin, de obicei, de la placile arteriale care blocheaza fluxul sanguin, o afectiune des intalnita in diabet cauzata de nivelul ridicat al glicemiei.

Decolorarea pielii este foarte, foarte grava!

Nivelul ridicat de zahar din sange afecteaza grav circulatia sanguina. Diabeticii sunt predispusi la boli de inima, blocaje ale arterelor in membrele inferioare si accident vascular cerebral.

Decolorarea pielii la nivelul picioarelor este un semn al lipsei de oxigen in fluxul sanguin din acea zona care poate genera probleme serioase.

In fiecare an, peste 60.000 de persoane sufera o operatie de amputare la un picior sau chiar la ambele picioare din cauza nivelului ridicat de zahar din sange, majoritatea ar fi putut sa-si salveze piciorul daca ar fi actionat la timp! Sper ca veti lua in considerare aceste lucruri, incercati sa convingeti pe cineva, care sufera de diabet, ca aceasta boala este foarte periculoasa si ca aceste 3 simptome ale piciorului diabetic sunt un semnal de alarma care cere o reactie imediata.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere