5 instrumente obligatorii pentru a va masura nivelul glicemiei

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

De ce aveti nevoie pentru a va masura nivelul de zahar din sange?

Daca tocmai ati fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2, veti avea nevoie de cateva instrumente care sa va ajute sa gestionati nivelul glicemiei. Acestea includ:

Aparat pentru masurarea nivelului de zahar din singe.

Acest dispozitiv numit glucometru sau monitor, masoara cat zahar (sau glucoza) este intr-o picatura de sange. Acesta va spune cand nivelul este prea scazut sau prea mare. Discutati cu medicul dumneavoastra despre ce ar trebui sa faceti in aceste situatii.

Aceste dispozitive va pot arata si modul in care dieta, exercitiile fizice, stresul, boala si tratamentul pe care il urmati, afecteaza nivelul glicemiei.

Specialistii ne sfatuiesc sa achizitionam acele aparate care sunt usor de folosit si in care avem incredere.

Asigurati-va ca ecranul este suficient de mare pentru a putea citi rezultatele. Alegeti un dispozitiv care utilizeaza mai putin de un microlitru pentru o proba de sange. „Este mult mai comod, nu trebuie sa va intepati prea adanc sau sa folositi prea multe testere pentru a obtine un rezultat cat mai exact”, spun specialistii.

Preferati un dispozitiv care poate descarca rezultatele testarii pe smartphone, tableta sau computer. „Astfel puteti avea in fata diagrama diferitelor niveluri ale zaharurilor din sange, pe parcursul intregii zile si va fi mai usor sa decideti cand trebuie sa faceti exercitii fizice sau ce fel de alimente trebuie sa consumati.”

Bandelete de testare, lantete si dispozitiv cu lantete

Fiecare banda mica de plastic contine substante chimice care transforma zaharul din sange intr-un impuls electric pe care dispozitivul il poate citi. Spalati-va mai intai mainile cu apa calda pentru ca aceasta ajuta la o mai buna circulatie a sangelui, uscati mainile cu un prosop, apoi introduceti o banda de testare in dispozitivul de testare. Intepati degetul mijlociu sau inelar folosind un ac mic numit lanteta pentru a obtine o picatura de sange si aplicati picatura pe banda de testare.

Lanteta se fixeaza in interiorul unui dispozitiv care are forma si dimensiunea unui stilou prevazut cu un selector de confort care va permite sa alegeti adancimea de intepare care se potriveste cu tipul dumneavoastra de piele. Aplicati apoi o singura picatura de sange pe banda, iar dispozitivul va masura nivelul zaharului din sange.

Daca nu aveti tratament cu insulina, asigurarea dumneavoastra poate acoperi doar un numar limitat de benzi de testare, una pe zi. Consultati medicul pentru a optimiza folosirea benzilor, pentru a afla in ce masura mesele, exercitiile fizice si odihna influenteaza nivelul glicemia.

Containere pentru ace

Puneti latetele in containere speciale inainte sa le aruncati la gunoi. Puteti gasi containere pentru articole ascutite la preturi accesibile in farmacii, sau puteti folosi diverse recipiente din plastic gros.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere