7 semne de avertizare ale durerii cauzate de leziunile nervoase diabetice

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Daca suntesi diabetici si aveti senzatii de furnicaturi, arsura si durere la nivelul mainilor sau picioarelor, acestea sunt cauzate de leziuni ale nervilor periferici.

Durerea la nivelul terminatiilor nervoase periferice cauzata de diabet sau ,,deteriorarea nervilor” este rezultatul unei leziuni sau boli. Obstructionarea fluxului sanguin la nervii deteriorati duce la durerea cronica, debilitanta. In aceasta situatia si cele mai simple miscari ale membrelor pot deveni foarte dureroase.

Diabetul apare la copii si adulti, de obicei ca urmare a faptului ca organismul nu produce suficienta insulina. Ce este insulina? Este un hormon produs de pancreas si are ca scop sa ajute celulele sa utilizeze glucoza sau zaharul din alimente pentru a produce energie.

Daca nivelul zaharului din singe este prea mare, acest lucru poate duce la complicatii, cum ar fi diabetul. De cele mai multe ori acesta afecteaza rinichii, inima, nervii si ochii. In SUA aproximativ 29 de milioane de persoane sufera de diabet zaharat, iar peste 8 milioane de persoane fie nu stiu ca au aceasta afectiune, fie nu au fost inca diagnosticate.

Pacientii cu nivel ridicat al glicemiei prezinta o varietate de afectiuni, inclusiv dureri cauzate de neuropatia diabetica, adesea observate mai intai la nivelul membreleor inferioare.

Iata care sunt semnele mai frecvente ale durerii neuropatice:

  • Amorteala;
  • Durere ascutita si senzatia de arsura;
  • Senzatia de intepaturi la nivelul membrelor;
  • Deformari ale labei piciorului (deget in ciocan);
  • Rani sau vezicule;
  • Sensibilitate la atingere;
  • Furnicaturi sau junghiuri.

Durerea neuropatica variaza ca intensitatede, de la individ la individ, in functie de gravitatea leziunilor nervoase. Persoanele care sufera de sensibilitate la atingere pot prezenta perturbari ale somnului. Acolo unde exista o leziune chiar si asternuturile pot deveni de nesuportat la atingere.

Puteti avea dureri in repaos sau cand pasiti, de asemenea, este posibil sa intampinati dificultati la ridicarea tacimurilor pentru a manca, cauzate de durerea neuropatica diabetica.

Pentru persoanele care prezinta lipsa a senzatiilor este important sa-si monitorizati cu atentie picioarele si mainile. Uneori s-ar putea sa nu simtiti temperatura unui obiect pe care-l tineti in mana, incercati sa evitati leziunile sau alte complicatii.

Exista, totusi, o solutii pentru vindecarea durerilor neuropatice. Fluidizarea sanguina (INF ) este un tratament disponibil pentru pacientii care sufera de dureri cronice ale terminatiilor nervoase ca urmare a diabetului, chimioterapiei sau leziunilor sportive. Tratamentul este o modalitate eficienta de a restabili fluxul sanguin catre nervii deteriorati si de a elimina durerea, furnicaturile, amorteala si alte simptome care apar adesea cu neuropatia.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere