Am diabet si este posibil sa fiu infectat. Ce trebuie sa fac?

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

COVID-19 poate provoca simptome si complicatii mai severe la unele persoane care sufera de diabet zaharat, precum si la persoanele in varsta si la cele cu alte afectiuni cronice.

Daca sunteti diabetic si aveti simptome precum tuse, temperatura ridicata si respirati cu dificultate, trebuie sa continuati sa luati tratamentul si sa contactati medicul dumneavoastra de familie sau autoritatea locala de sanatate publica. Bolnavii care isi monitorizeaza singuri in mod regulat glicemia, la recomandarea medicului curant, trebuie sa faca acest lucru mai des.

Daca aveti diabet si nu va simtiti bine, este important sa monitorizati acest lucru, dupa cum urmeaza:

  1. Mentinerea unei comunicari deschise cu medicul dvs. curant si cu medicul specialist diabetolog. Acestia detin informatiile necesare in cazul in care aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la monitorizarea starii dvs. de sanatate.
  2. Urmati sfaturile medicului specialist cu privire la medicatie in boala diabetica.
  3. Trebuie sa fiti atenti la aparitia simptomelor hipoglicemiei si hiperglicemiei, deoarece mentinerea glicemiei in limite normale poate deveni dificila atunci cand sunteti bolnav.
  4. Hidratati-va, tineti bauturi neindulcite la indemana; portiile de mancare trebuie sa fie mai mici, dar consumate mai des.

Riscul de deces din cauza coronavirusului este destul de scazut, iar majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 vor dezvolta forme relativ usoare ale bolii. Daca aveti intrebari suplimentare, va recomandam sa contactati medicul dumneavoastra de familie sau autoritatea de sanatate publica locala.

Etichete: / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere