Care sunt medicamentele recomandate in neuropatie?

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Exista o serie de medicamente care sunt utile in controlul durerii neuropatiei periferice.

Medicamentele tipice pentru combaterea durerii, vandute fara reteta, precum acetaminofen si ibuprofen, nu sunt, in general, eficiente in controlul durerii neuropatice. Aceste medicamente pot fi eficiente pentru diminuarea durerii la nivelul articulatiilor si a deformarilor osoase cauzate de neuropatie, dar ele trebuie utilizate cu precautie, deoarece exista o anumita ingrijorare ca ele ar putea agrava leziunile nervoase.

S-a dovedit ca anumite medicamente prescrise de medic aduc o ameliorare a durerii neuropatice. In cazuri grave, este necesara o medicamentatie combinata. Medicamentele orale care au fost utilizate cu succes in cazul durerii neuropatice includ antidepresive si anticonvulsivante.

Antidepresivele

Antidepresive incluzand amitriptilinele antidepresive triciclice, imipramina si desipramina, precum si alte antidepresive precum duloxetina, venlafaxina, bupropion, paroxetina si citalopram.

Anticonvulsivantele

Anticonvulsivante precum pregabalina, gabapentina, carbamazepina si lamotrigina. Pregabalina a fost aprobata de Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA pentru tratamentul neuropatiei diabetice.

Opioide si medicamente similare opoidelor, cum ar fi oxicodona cu eliberare controlata si tramadolul.

Medicamentele topice care pot ameliorara durerea includ crema capsaicina si plasturi cu lidocaina. In unele cazuri, s-au dovedit utile terapiile alternative sau complementare precum acupunctura, biofeedback-ul si terapia fizica.

Mai multe studii au aratat eficienta acidului alfa-lipoic antioxidant in tratamentul neuropatiei diabetice pe termen scurt; dovezi privind eficacitatea acestuia pe termen lung nu sunt inca cunoscute.

Pentru bolnavii a caror durere neuropatica nu este controlata prin medicamente, se poate opta pentru o procedura cunoscuta sub denumirea de stimulare trans-cutanata electrica a nervului (STCEA). Desi datele cu privire la eficacitatea acestei metode sunt limitate, un ghid din anul 2018, emis de Academia Americana de Neurologie, a aratat ca STCEA este, probabil, eficienta in diminuarea durerii provocata de neuropatia diabetica.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere