Ce probleme apar la varsta adolescentilor si cum pot fi ele gestionate?

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Ce probleme apar la varsta adolescentilor si cum pot fi ele gestionate

Atunci cand ne referim la adolescenti este foarte important sa tinem cont de dezvoltarea lor. Pentru ca exista mai multe etape de dezvoltare, si fiecare situatie problematica aparuta si sesizata in special de parinti, are legatura cu etapa de dezvoltare in care se afla adolescentul sau copilul respectiv.

De aceea, atunci cand vin in cabinet, majoritatea adolescentilor sunt de cele mai multe ori adusi de parinti. Insa lucrul cel mai important este ca tu sa il determini pe el sa inteleaga, ca nu este nici primul, nici ultimul adolescent care se afla acolo, si ca nu inseamna ca este nebun sau ca este un adolescent rau.

Vei face treaba asta validandu-i emotiile si ascultandu-l. Asta in cazul in care el este unul dintre adolescentii care vor sa vorbeasca. In cazul in care este timid poti sa il lasi si sa ii spui tu ca este ok orice ar vrea sa faca. Pana la urma, tu ai de lucrat cu adolescentul pe relatie, a crea relatie este cel mai important moment din terapia adolescentului, si a copilului.

Etichete: / / / / /

Interviul este realizat cu Adina Gurita

Psihoterapeut Cognitiv Comportamental

Pe acelasi subiect:


Care este varsta recomandata pentru inceperea vietii sexuale?

Ce este fobofobia?

Ce este erotomania?

Cum depasim frica de singuratate acceptand langa noi persoane care ne fac rau?

Ce trebuie sa stim despre importanta locului in care locuim?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere