Compania virtuala de ingrijire a diabetului, Podimetrics, castiga inca 8 milioane de dolari

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Dupa o crestere a cifrei de afaceri de 300% in 2020, compania virtuala de ingrijire a diabetului, Podimetrics, castiga inca 8 milioane de dolari

Compania virtuala de ingrijire a diabetului, Podimetrics, din Somerville, Massachusetts, a adaugat inca 8 milioane de dolari la finantarea din Seria B-2, insumand in total 24,6 milioane de dolari, a declarat startup-ul pentru MobiHealthNews. Partenerii Polaris, Rock Health, Norwich Ventures si Scientific Health Development, care au sustinut si anterior compania, au contribuit de asemenea.

In plus, Podimetrics si-a mai adaugat trei noi membrii in consiliul consultativ: Dr. Foluso Fakorede, specialist endovascular si CEO al Cardiovascular Solutions din Central Mississippi; Doug Ghertner, CEO al companiei de injectie biologica IVX Health si fost CEO al Change Healthcare; si David Joyner, fostul vicepresedinte de vanzaril si marketing la CVS Health.

CU CE SE OCUPA

Podimetrics realizeaza o platforma conectata pentru detectarea ulcerului piciorului diabetic, constand dintr-un dispozitiv SmartMat conectat la celular pentru utilizare la domiciliu si care comunica cu un monitor aflat la dispozitia clinicianului.

Pacientii pasesc si raman pe dispozitivul SmartMat timp de 20 de secunde zilnic, timp in care dispozitivul inregistreaza scanari ale temperaturii piciorului si transmite rezultatele echipei de ingrijire a companiei. Daca este necesar, sistemul avertizeaza clinicienii, astfel incat sa poata fi luate masuri preventive.

O remarca deosebita este parteneriatul de lunga durata al companiei cu Departamentul pentru Veterani (Department of Veterans Affairs), care ingrijeste pacienti cu ulcere ale piciorului diabetic. Dr. Jon Bloom, CEO si cofondator Podimetrics, a declarat pentru MobiHealthNews ca dispozitivele companiei sale sunt disponibile in prezent prin 40 de centre medicale pentru veterani si ca cifra de afaceri a companiei a inregistrat o crestere majora odata cu noul an.

,,Am inregistrat o crestere de 300% in prima jumatate a anului 2020 comparativ cu anul trecut – este o crestere uriasa”, a declarat el pentru MobiHealthNews intr-un comunicat. ,,Pacientii cu care lucram tind sa prezinte un risc foarte mare de complicatii COVID-19 si ne-am concentrat pe ajutorul pe care-l putem oferi acestor pacienti vulnerabili prin serviciile de monitorizare de care au nevoie la domiciliu, reducand in cele din urma riscul de expunere la virus si evitand astfel suprasolicitarea sistemului de sanatate. „

LA CE SERVESTE

Dr. Jon Bloom a spus ca noile fonduri ale companiei vor sprijini, ca si pana acum, cresterea Podimetrics in timp ce isi va intensifica activitatea cu centrele pentru veterani si alti platitori comerciali la nivel national.

INSTANTANEU DE PIATA

Tehnologia podimetrica de detectare a ulcerului piciorului diabetic este adoptata de companii precum Tehnologie Medicala Orpycs (Orpyx Medical Technologies) specializata in senzori pentru pantofi si Siren textilele inteligente. Prima dintre acestea a preluat tehnologia din centrul platformei conectate de gestionare a diabetului Onduo in urma unui acord anuntat la sfarsitul anului 2018.

In trecut, astfel de senzori, asemanatori celor de la Podimetrics, au fost fabricati de Wellpepper din Seattle si Bluedrop Medical din Galway.

DECLARATIE OFICIALA

„In ciuda faptului ca, in mare masura, pot fi prevenite, amputarile diabetice reprezinta o problema serioasa in Statele Unite, in special in comunitatea afro-americana, unde pacientii prezinta un risc de trei ori mai mare sa piarda un membru inferior”, a declarat noul membru al comitetului consultativ. ,,Podimetria se afla in prima linie in combaterea acestei epidemii si sunt incantat sa lucrez alaturi de ei in gasirea de solutii de preventie pentru cat mai muti pacienti”.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere