Complicatiile diabetului zaharat tip 1

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Complicatiile diabetului zaharat tip 1 pot aparea mai devreme sau mai tarziu, in functie de managementul diabetului. In timp, un control incorect al glicemiilor (cresterea nivelului de glucoza din sange) duce la multiple complicatii pe organe si sisteme importante ale organismului cum ar fi:

  • Cord: -boala cardiovasculara, infarct miocardic,
  • Creier: -accident vascular cerebral,
  • Rinichi: – boala de renala diabetica, insuficienta renala,
  • Ochi: – probleme oculare-retinopatia diabetica pana la orbire,
  • Sistem nervos si alte probleme: – leziuni ale nervilor- neuropatia diabetica, probleme cu picioarele- piciorul diabetic, sindromul de apnee in somn.

Mentinerea unui nivel normal al zaharului din sange poate reduce numarul complicatiilor sau poate intarzia instalarea lor, complicatiile diabetului zaharat putand fi devastatoare si amenintatoare de viata. Mai multe despre complicatiile diabetului zaharat cititi aici.

Asa ca, daca ai fost diagnosticat cu diabet  zaharat de tip 1, poti ajuta la prevenirea sau intarzierea aparitiei complicatiilor diabetului prin administrarea corecta a insulinei, cu monitorizarea si controlarea stricta a glicemiilor, a tensiunii arteriale și a grasimilor din sange- colesterol, trigliceride.

Etichete: / / / / / / / / / /

Articolul este realizat de Dr Luminita Florea

Medic specialist Diabet Nutritie si Boli metabolice la Clinica NEUROPAIN, str. Intrarea Silistraru nr. 28, sector 6, Bucuresti

Pe acelasi subiect:


Hipoglicemia

Diabetul MODY

Diabetul gestational

Diabetul zaharat tip 2

Diabetul zaharat tip 1

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere