Consumul de iaurt sustine lupta cu kilogramele in plus si reduce riscul de diabet tip 2

Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 27 septembrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Consumul de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, arata mai multe studii, printre care si unul condus de cercetatorii de la Universitatea Cambridge.

Desi deocamdata nu exista o explicatie exacta a mecanismelor prin care iaurtul reduce riscul de diabet zaharat, nimeni nu poate nega impactul benefic al acestui aliment simplu si gustos asupra sanatatii.

Legatura dintre reducerea riscului de diabet zaharat tip 2 si consumul de lactate, in general, a reprezentat subiectul a numeroase cercetari.

De exemplu, studiul EPIC-Interact, realizat cu participarea a mai mult de 16.000 de persoane din opt tari europene, a demonstrat ca un consum mai mare de produse lactate fermentate (branza, iaurt si lapte fermentat) este asociat cu un risc de diabet tip 2 cu 12% mai mic.

De asemenea, studiul EPIC-Norfolk, publicat in revista Diabetologia, a demonstrat ca persoanele care consuma regulat produse lactate fermentate cu un continut scazut de grasime (iaurt, branza proaspata – respectiv 4-5 portii de 125 g pe saptamana) au un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet zaharat tip 2.

In cazul consumului regulat de iaurt, reducerea riscului de diabet zaharat a fost chiar mai mare, de 28%.

Cercetarea a cuprins 4.000 de subiecti, care au fost urmariti pe o perioada de 11 ani, iar una dintre concluziile studiului EPIC-Norfolk este ca inlocuind cu un iaurt, in dieta zilnica, gustarile cu continut ridicat caloric, s-a redus riscul de diabet tip 2 cu 47%.

Totodata, iaurtul este considerat un aliat si in lupta cu kilogramele in plus, acesta fiind si motivul pentru care medicii nutritionisti recomanda consumul zilnic de iaurt.

 

Etichete: / / /

Pe acelasi subiect:


Cum alegeti medicul specialist pentru diabet

Chiar si bauturile naturale dulci pot creste riscul de diabet

Studiu: Consumul moderat de cafea contribuie la reducerea riscului de diabet si hipertensiune

Scaderea in greutate cu 10% ar putea trimite diabetul de tip 2 in remisie

Cum pot femeile reduce riscul de diabet tip 2

Asociatia Acces la Sanatate © 2019

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere

diabet-az.ro Web analytics