Controleaza colesterolul

Redactia Diabet-AZ | Rubrica: Controlul glicemiei | 18 aprilie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Controleaza colesterolul pentru starea generala de sanatate, in situatia in care acesta atinge valori prea mari devine nociv. In cazul pacientilor cu diabet zaharat situatia este si mai dificila deoarece acestia sunt predispusi sa aiba niveluri foarte mari ale colesterolului, factor care contribuie la declansarea afectiunilor cardiovasculare.

Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa-si faca cel putin o data pe an un profil de colesterol pe termen lung. Unul dintre obiectivele pacientilor cu diabet zaharat este acela de a avea colesterolul total <200. In ceea ce priveste LDL colesterol, obiectivul pentru pacientii cu diabet zaharat este ca acesta sa fie <100; si <70 pentru cei cu diabet zaharat si boli de inima. Si trigliceridele ar trebuie sa fie in cazul pacientilor cu diabet zaharat <150. Nu trebuie uitat faptul ca profilul tipic al colesterolului la pacientii cu diabet zaharat include colesterolul HDL scazut si trigliceridele ridicate.

Accentul la tratamentul colesterolului ridicat la pacientii cu diabet zaharat este scaderea colesterolului LDL. Studiile arata ca riscul de boala cardiovasculara la pacientii cu diabet zaharat poate creste daca LDL colesterolul este peste 80. De aceea, este esential sa-ti controlezi nivelul zaharului din sange, tensiunea arteriala si sa ai o dieta cu un continut scazut de grasimi. Si renuntarea la fumat precum si pierderea in greutate pot ajuta la cresterea colesterolului HDL.

Etichete: / / / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Diabetul de tip 3

Cincisprezece beneficii ale sucului de rodie pentru sanatate

Sindromul metabolic explicat

Teste de sange

Colesterolul „bun” poate combate ateroscleroza in diabet

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere