Controleaza colesterolul

Redactia Diabet-AZ | Rubrica: Controlul glicemiei | 18 aprilie 2019


Controleaza colesterolul pentru starea generala de sanatate, in situatia in care acesta atinge valori prea mari devine nociv. In cazul pacientilor cu diabet zaharat situatia este si mai dificila deoarece acestia sunt predispusi sa aiba niveluri foarte mari ale colesterolului, factor care contribuie la declansarea afectiunilor cardiovasculare.

Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa-si faca cel putin o data pe an un profil de colesterol pe termen lung. Unul dintre obiectivele pacientilor cu diabet zaharat este acela de a avea colesterolul total <200. In ceea ce priveste LDL colesterol, obiectivul pentru pacientii cu diabet zaharat este ca acesta sa fie <100; si <70 pentru cei cu diabet zaharat si boli de inima. Si trigliceridele ar trebuie sa fie in cazul pacientilor cu diabet zaharat <150. Nu trebuie uitat faptul ca profilul tipic al colesterolului la pacientii cu diabet zaharat include colesterolul HDL scazut si trigliceridele ridicate.

Accentul la tratamentul colesterolului ridicat la pacientii cu diabet zaharat este scaderea colesterolului LDL. Studiile arata ca riscul de boala cardiovasculara la pacientii cu diabet zaharat poate creste daca LDL colesterolul este peste 80. De aceea, este esential sa-ti controlezi nivelul zaharului din sange, tensiunea arteriala si sa ai o dieta cu un continut scazut de grasimi. Si renuntarea la fumat precum si pierderea in greutate pot ajuta la cresterea colesterolului HDL.

Etichete: / / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate