Convertor glicemic

Diabetes UK

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Care este diferenta dintre mmol/L (milimoli pe litru) si mg/dL (miligrame pe decilitru)?

Ambele seturi de unitati sunt utilizate pentru a masura nivelul de zahar din sange si ambele ofera o masurare a concentratiei de glucoza in sange, desi modul in care o fac este usor diferit.

  1. mmol/L da molaritatea, care este numarul de molecule dintr-o substanta intr-un volum specificat, in acest caz 1 litru. mg/dL da concentratia data de raportul greutate pe volum, in acest caz miligrame pe decilitru.
  2. mmol/L este cea mai frecventa unitate de masura utilizata in Marea Britanie, iar mg/dL este folosita predominant in SUA si Europa continentala.
  • mmol/L Unitate standard internationala pentru masurarea concentratiei de glucoza in sange – cunoscuta si sub denumirea de milimolar (mM). Aceasta unitate este utilizata in Marea Britanie: Milimoli pe litru.
  • mg/dL Unitate pentru masurarea concentratiei de glucoza in sange in SUA – miligrame pe decilitru: Miligrame la 100 de mililitri.

Nivelul glicemiei variaza de obicei intre 4 mmol/L şi 6 mmol/L la persoanele fara diabet zaharat.

Glicemia (denumita si glucoza din sange) trebuie tinuta sub control strict pentru a reduce riscul aparitiei complicatiilor.

  • Formula de calcul mmol/l din mg/dl: mmol / l = mg/dl / 18
  • Formula de calcul mg/dl din mmol/l: mg / dl = 18 × mmol / l

Pot converti unitatile de masurare a glicemiei date de glucometrul meu?

Acest lucru depinde de glucometrul pe care il aveti. Unele aparate va permit sa convertiti unitatile din mg/dL in mmol/L si invers daca acestea sunt configurate doar pentru a afisa un set de unitati.

Verificati manualul de utilizare al glucometrului daca este posibil sa convertiti unitatile. Daca nu aveti sau nu gasiti manualul, contactati producatorul.

De ce este important nivelul glicemiei?

Masurarea nivelului de zahar din sange si intelegerea importantei nivelului glicemiei ar trebui sa constituie o etapa esentiala in tratarea diabetului.

Nivelul zaharului din sange se refera la cantitatea totala de glucoza care circula in sange. In diferite parti ale lumii, exista unitati standard diferite pentru masurarea glicemiei.

Diabetes UK

Pe acelasi subiect:


Intelegerea importantei nivelului glicemiei – un pas important in gestionarea diabetului

Diabetul gestational: Ce trebuie sa stiti

Alcoolul si diabetul

Diabetul si fumatul

Diabetul si sportul

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere