Copiii provenind din mame nefumatoare

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Copiii provenind din mame nefumatoare prezinta un risc scazut de a deveni obezi, spun studiile.

Cercetarile arata ca femeile care nu fumeaza nasc copii care sunt mai putin susceptibili sa devina supraponderali sau obezi.

Un studiu recent efectuat in Irlanda a descoperit ca expunerea copiilor la fumul de tigara de la mama lor sau de la persoana care ii are in grija, prezinta o probabilitate de 30% sa devina supraponderali sau obezi la varsta de trei ani (si 31% la varsta de cinci ani), comparativ cu copiii mamelor nefumatoare.

Obezitatea la copii poate genera mai multe probleme de sanatate, inclusiv un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, si la maturitate sunt mai predispuşi la boli de inima, cancer si probleme cu greutatea pe termen lung.

Rezultatele au sugerat, de asemenea, riscul de a deveni supraponderali sau obezi pentru copiii care ihaleaza fum de tigara, indiferent daca la nastere acestia au avut o greutate scazuta sau au fost hraniti prin alaptare. Studiul s-a efectuat in situatia in care mamele sau supraveghetorii copiilor au fumat in perioada postnatala.

Date de la peste 11.100 de copii

Cercetarea realizata de Colegiul Universitar din Cork a utilizat concluziile unui studiu finantat de guvernul irlandez intitulat „Sa cresti in Irlanda”, care a cules date de la peste 11.100 de copii.

Autorul principal al studiului a declarat ca: „Atat obezitatea copilului, cat si expunerea acestuia la fum de tigara sunt considerate probleme de sanatate publica in Irlanda. S-a emis ipoteza ca inhalarea substantelor chimice din fumul de tigara poate afecta functiile metabolice si imunitare ducand la o crestere a riscului de obezitate la copii.”

„Dupa parerea mea, concluziile observate sugereaza cu tarie necesitatea informarii populatiei asupra politicilor privind interventiile anti-fumat, in special in mediul privat, nu numai pentru a reduce nivelurile suplimentare de expunere la fumul de tigara, ci si pentru a combate epidemia de obezitate infantila.” a subliniat acelasi autor.

Studiile anterioare au aratat ca fumatul este un factor de risc independent pentru diabet, care poate genera complicatii, inclusiv boli de inima, accident vascular cerebral si probleme de circulatie sanguina.

In unele cazuri, fumatul poate dubla probabilitatea aparitiei acestor afectiuni, precum si dublarea sanselor de a suferi de probleme renale si de boli nervoase.

Rezultatele au fost publicate in Jurnalul International de Cercetari de Mediu si Sanatate Publica.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere