Cum afecteaza Coronavirusul simtul gustului si mirosului

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Cercetatorii din Marea Britanie au sugerat ca pierderea gustului sau a mirosului ar putea fi un semn de infectie cu coronavirus.

Prin intocmirea unei harti a simptomelor cu ajutorul unei aplicatii ce viza peste 400.000 de persoane suspectate a fi infectate cu virusul, cercetatorii de la King’s College London au descoperit ca intr-o mare masura bolnavii isi pierdusera anumite simturi.

Cu toate acestea, pierderea simtului mirosului si gustului este un simptom comun altor infectii respiratorii, cum ar fi gripa sau chiar raceala comuna. Febra si tusea continua raman cele mai importante simptome ale coronavirusului. Daca nu simtiti gustul mancarii, aceasta nu inseamna automat ca aveti boala, este posibil sa fie doar simptomul unei raceali banale.

53% dintre respondenti au raportat ca se simt extenuati sau obositi, 29% au reclamat o tuse persistenta, 28% au prezentat dificultati de respiratie si 18% si-au pierdut gustul sau mirosul.

Este important de mentionat ca, dintre cele 400.000 de persoane observate, doar 1.702 au spus ca au fost testate pentru COVID-19, iar dintre acestea, doar 579 au fost pozitive. Daca privim doar la aceste 579 de persoane, 59% au raportat pierderea mirosului sau a gustului.

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Serviciul de Sanatate Publica din Marea Britanie inca nu au mentionat pierderea mirosului si gustului pe lista simtomelor cauzate de coronavirus, insa expertii spera ca observarea mai atenta a acestui aspect, alaturi de alte simtome, va ajuta la o mai buna diagnosticare a bolii care s-a raspandit pe tot globul.

„Atunci cand sunt combinate cu alte simtome, persoanele cu pierderi de miros si gust sunt de trei ori mai susceptibile sa fi contractat COVID-19 conform datelor noastre,” declara coordonatorul studiului.

Puteti consulta site-ul web al Guvernului care prezinta informatii oficiale la zi referitoare la pandemia COVID-19, pentru a fi la curent cu cele mai recente masuri si pentru a ramane in siguranta.

Etichete: /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere