Cum previnem neuropatia?

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Neuropatia poate fi prevenita numai in masura in care afectiunile conexe sau cauzele care stau la baza acestei boli, pot fi prevenite.

Pentru persoanele cu diabet zaharat, studiile au demonstrat, in mod clar, ca monitorizarea pe termen lung al nivelului glucozei din sange, este extrem de importanta in prevenirea dezvoltarii neuropatiei si a altor complicatii ale diabetului.

Neuropatia, care apare din cauza unei alimentatii necorespunzatoare sau a abuzului de alcool, poate fi prevenita daca aceste cauze sunt eliminate.

Cauzele genetice sau mostenite ale neuropatiei nu pot fi prevenite.

Care este prognosticul in cazul neuropatiei?

In perspectiva, masura in care terminatiile nervoase sunt afectate, depinde de cauza care a dus la aparitia acestei probleme. Daca afectiunile conexe sau cauza medicala de baza poate fi tratata eficient cu medicamente si/sau interventie chirurgicala, si nu au aparut inca deteriorari grave, pronosticul poate fi excelent sau foarte bun.

Terminatiile nervoase care au fost afectate de neuropatie, au nevoie de timp pentru recuperare, chiar si in situatia in care cauza principala este tratata corespunzator. In alte afectiuni, cum ar fi cele de natura genetica, nu exista un tratament eficient.

Deteriorarea severa a terminatiilor nervoase, indiferent care ar fi cauza, nu este, de obicei, vindecabila.

Intelegerea compresiei nervoase

Compresia nervoasa se datoreaza, de obicei, unor tesuturi nervoase deteriorate care transmit semnale false ce duc la durere cronica. De asemenea, exista posibilitatea ca semnalele sa nu inregistreze durerea, asociata in mod normal cu o leziune. In aceasta situatie, persoana poate sa nu simta durerea care indica o vatamarea. De exemplu, cineva care are diabet zaharat cu neuropatie in zona membrelor inferioare, poate sa nu observe o leziune a piciorului atunci cand apare.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere