Diabetul si problemele la nivelul picioarelor

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Afectiunile piciorului sunt frecvente la persoanele cu diabet. Este normal sa va fie teama ca diabetul poate cauza pierderea unui deget de la picior, a labei piciorului sau gambei, sau poate cunoasteti pe cineva care este in aceasta situatie, dar, totusi, puteti reduce sansele de a dezvolta afectiuni cauzate de diabet, avand grija de picioarele dvs. in fiecare zi. Gestionarea nivelului glicemiei, numit si zahar in sange, va poate ajuta, de asemenea, sa va mentineti picioarele sanatoase.

Cum imi poate afecta diabetul picioarele?

In timp, diabetul poate provoca leziuni ale terminatiilor nervoase, numita si neuropatie diabetica, care poate provoca furnicaturi si dureri la nivelul picioarelor si va poate face sa pierdeti sensibilitatea in picioare. Cand pierdeti sensibilitatea in picioare, este posibil sa nu simtiti o pietricica in interiorul sosetei sau o ulceratie, rani sau alte leziuni, de aceea ele se pot infecta.

Diabetul poate, de asemenea, sa scada cantitatea de flux sanguin din picioare. Daca circulatia sanguina este deficitara la nivelul membrelor inferioare, acest lucru poate ingreuna vindecarea unei dureri sau a unei infectii. Uneori, o infectie severa nu se vindeca niciodata. Infectia poate duce la gangrena.

Gangrenele si ulceratiile piciorului, care nu se vindeca cu tratament, pot duce la o amputatie a degetului piciorului, a piciorului sau a unei parti a piciorului. Medicul chirurg poate efectua o amputatie pentru a preveni raspandirea unei infectii grave in restul corpului si pentru a va salva viata. O atenta ingrijire a picioarelor este foarte importanta pentru a preveni infectiile grave si gangrena.

Desi rare, leziunile nervoase cauzate de diabet pot duce la modificari in forma picioarelor, cum ar fi piciorul lui Charcot. Boala numita Piciorul Charcot debuteaza cu roseata, caldura la pipait si umflaturi la nivelul membrelor inferioare. Mai tarziu, oasele picioarelor si ale degetelor de la picioare isi pot modifica forma sau se pot fractura, ceea ce poate face ca laba piciorului sa aiba o forma ciudata, ca un „sezut de balansoar”.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere