Dulciurile permise sau interzise in diabetul zaharat

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 3 octombrie 2018

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.


Unul dintre miturile legate de diabetul zaharat este acela ca pacientii cu acest diagnostic nu ai voie sa manance nimic dulce. Lucru total gresit! Persoanele diagnosticate cu diabet zaharat nu trebuie sa renunte la dulciuri. Totul este sa mentina un echilibru si sa consume dulciuri cu moderatie. De asemenea, importante sunt si ingredientele din care sunt facute dulciurile.

Ultimele cercetari in domeniu arata ca extrem de importanta este cantitatea de carbohidrati pe care o persoana cu diabet zaharat o consuma. Concret, secretul consta in masurarea cantitatii totale a carbohidratilor consumati.
Un alt lucru important este ca mancatul unei prajituri imediat dupa masa contribuie la incetinirea vitezei de crestere a nivelurilor de zahar din sange.

O serie de studii au aratat ca nivelul de glucoza din sange este afectat mai mult de cantitatea carbohidratilor consumati de persoana care sufera de diabet, decat de tipul acestora.

In concluzie, atunci cand iti doresti sa servesti un desert, incearca sa elimini din dieta in ziua respectiva alimente precum: painea, mazarea, zaharul, fainoasele, cerealele, cartofii. Daca vei obtine un echilibru al portiilor alimentare, te vei bucura in liniste si de dulciuri, dar cu moderatie.

Etichete: / / /

Pe acelasi subiect:


Diabetul imi poate cauza rani la nivelul picioarelor?

Piciorul diabetic: probleme, tratament si preventie

Intelegerea importantei nivelului glicemiei – un pas important in gestionarea diabetului

Diabetul de tip 3

Spray-ul nazal poate trata deficitul de zahar din sange

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere