Durerile de picioare cauzate de diabet

Sursa News Medical

Tot ce trebuie sa stiti despre durerile de picioare cauzate de diabet

Diabetul se dezvolta atunci cand organismul unei persoane nu produce suficienta insulina pentru a procesa zaharurile prezente in sange. Acest lucru poate duce la numeroase complicatii, inclusiv dureri de picioare.

Atunci cand persoanele cu diabet prezinta durere la nivelul picioarelor, poate fi rezultatul leziunilor nervoase.

Leziuni ale nervilor pot aparea daca o persoana cu diabet zaharat nu primeste tratament sau nu reuseste sa gestioneze nivelul glicemiei. Unele persoane cu diabet nu stiu ca au aceasta afectiune, astfel se expun la un risc mai mare de complicatii, cum ar fi durerile de picioare.

In acest articol, discutam in detaliu despre durerile membrelor inferioare cauzate de boala diabetica, precum si despre cum sa prevenim aceasta afectiune si care sunt optiunile de tratament. De asemenea, vom sugera si unele remedii.

De ce provoaca diabetul dureri de picioare?

Neuropatia diabetica este frecventa in brate si picioare.

Persoanele care traiesc cu diabet zaharat pot prezenta mai multe complicatii, in special in cazul in care nivelul zaharului din sange nu este tinut sub control. O complicatie obisnuita a diabetului zaharat este neuropatia diabetica.

Neuropatia diabetica se refera la leziuni ale nervilor. Neuropatia diabetica poate aparea in diferite parti ale corpului, dar este cel mai frecvent intalnita la picioare si brate.

Cand apar leziuni nervoase in aceste membre, medicii le numesc neuropatie periferica diabetica.

Atunci cand neuropatia periferica diabetica afecteaza picioarele, inseamna ca nervii nu mai functioneaza corespunzator. Pe langa durere, o persoana poate simti amorteala si furnicaturi in membre.

Persoanele care sufera de neuropatie periferica diabetica au un risc mai mare de a dezvolta complicatii grave la nivelul talpilor sau gambelor, inclusiv leziuni sau amputari.

Dupa aparitia neuropatiei diabetice, tratamentul tinde sa se concentreze asupra reducerii simptomelor de durere si crampe. Tratamentele pot, de asemenea, ajuta la incetinirea dezvoltarii afectiunii.

Tratamente

Cel mai bun tratament pentru neuropatia diabetica este prevenirea. Persoanele care sufera de diabet pot sa reduca riscul de a dezvolta neuropatie periferica diabetica printr-un control eficient al nivelului glicemiei.

Chiar daca o persoana dezvolta neuropatie periferica diabetica, trebui sa-si tina sub control drastic nivelul zaharului in sange.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

 

 

 

 

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Probleme ale piciorului diabetic

Cum previnem neuropatia?

Tratamente pentru durerea de picioare

Metodele alternative de reducere a riscului de diabet zaharat

Durerea la nivelul piciorului diabetic

Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate