Expertii recomanda incaltaminte „cooda” pentru persoanele cu diabet

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Medicii podiatri au oferit consultatii unei mari companii de incaltaminte cu vanzari online despre cum ar trebui sa arate incaltamintea potrivita pentru persoanele cu diabet care au picioare vulnerabile.

Experti de la Colegiul de Podiatrie au lucrat cu Cosyfeet, o firma care confectioneaza incaltaminte confortabila pentru persoanele cu probleme ale membrelor inferioare.

Cosyfeet i-a invitat la sediul central din Somerset pentru a intelege ce nevoi au persoanele cu diabet si cum pot veni in intampinarea cerintelor lor.

Directorul de la College Clinical, profesorul Paul Chadwick, a participat la intalnire impreuna cu un medic podiatru specialist in boli diabetice, Krishna Gohil si Martin Nunn, podiatru specialist in biomecanica.

Andrew Peirce, directorul Cosyfeet, a declarat: „Multi beneficiari ai incaltamintei noastre au picioare vulnerabile, iar in calitate de producatori avem responsabilitatea de a oferi incaltaminte potrivita nevoilor lor.

„Sfatul colegiului a fost pretios pentru noi pentru ca ne ajuta sa identificam solutiii potrivite pentru persoanele cu risc de a dezvolta complicatii ale piciorului din cauza diabetului, astfel incat putem ajuta partenerii nostri comerciali in furnizarea de consultanta utila clientilor lor.”

Recomandari pe baza cercetarilor

Colegiul a facut o serie de recomandari catre companie pe baza cercetarilor publicate si a ghidurilor clinice. Setul de recomandari va fi implementat in proiectarea incaltamintei pentru persoanele cu diabet care risca sa dezvolte complicatii ale piciorului.

Domnul Peirce a adaugat: „Confortul si sanatatea picioarelor utilizatorilor nostri finali se afla in prima linie a preocuparilor noastre. Ne pasa de nevoile clientilor nostri, le consideram primordiale si suntem profund recunoscatori Colegiului pentru sugestii.”

Recomandarile actuale ale Cosyfeet pentru clientii sai care au diabet sau risca sa dezvolte complicatii ale piciorului, vizeaza achizitionarea de incaltaminte adecvata, control riguros al glicemiei si al picioarelor pentru a observa eventuale probleme.

Oglinzile de mana sunt o modalitate buna de a verifica talpile picioarelor iar diabeticii sunt indemnati sa poarte incaltamintea noua cam o ora, inainte de a verifica eventualele iritatii la nivelul picioarelor.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere