Folosirea inteligentei artificiale pentru a depista durerea la nivelul piciorului

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Rezumatul proiectului

Persoanele cu diabet zaharat pot dezvolta probleme ale picioarelor numite neuropatie. Unii bolnavi sufera de dureri cronice, dar, pana in prezent, nu s-a depistat cauza. Profesorul David Bennet va folosi inteligenta artificiala pentru a identifica factorii de risc ai neuropatiei dureroase si va genera un ,,calculator” care ar putea ajuta la identificarea persoanelor cu risc. Aceasta cercetare ar putea duce la dezvoltarea de noi tratamente si ar permite medicilor sa-i ajute mai mult pe bolnavii cu cel mai mare risc

Contextul cercetarii

Boala diabetica implica riscuri mai mari de a dezvolta probleme la nivelul picioarelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca nivelul ridicate de zahar din sange poate provoca leziuni ale nervilor periferici din membrele inferioare, cunoscuta sub numele de neuropatie.

Aproximativ jumatate dintre persoanele cu diabet zaharat, care sufera de neuropatie, dezvolta dureri cronice, care pot avea un impact urias asupra calitatii vietii. Este important sa intelegem de ce unele persoane care prezinta aceasta complicatie dezvolta durere, astfel incat sa putem gasi modalitati de a o opri sau preveni.

Scopurile cercetarii

Profesorul Bennet doreste sa identifice cei mai importanti factori de risc pentru neuropatia diabetica dureroasa, astfel incat sa poata identifica care dintre pacienti este cel mai expus riscului. El va examina factori care au legatura directa cu diabetul, cum ar fi nivelul glicemiei, dar si factori psihologici importanti, cum ar fi anxietatea si depresia.

Profesorul Bennet si echipa sa vor folosi inteligenta artificiala: un proces in care computerele folosesc date pentru a studia relatiile complexe dintre diferiti factori de risc pentru a ,,invata” din analiza acestora. Vor folosi datele din doua studii efectuate pe persoane cu neuropatie diabetica dureroasa si nedureroasa.

Vor analiza diferiti factori si combinatii de factori, pentru a gasi cea mai buna combinatie si vor dezvolta un ,,calculator” care poate prezice ce pacienti risca neuropatia dureroasa.

Beneficiu potential pentru persoanele cu diabet zaharat

Clarificand anumite aspecte de natura biologica si psihologica care cauzeaza dureri cronice ale piciorului diabetic la persoanele cu diabet zaharat, ar putea ajuta oamenii de stiinta sa gaseasca noi modalitati de a aborda aceasta complicatie debilitanta.

De asemenea, ar putea ajuta profesionistii din domeniul sanatatii sa identifice care dintre bolnavi este cel mai expus riscului si sa ofere sprijin direct acolo unde este cel mai necesar. Acest lucru ar putea ajuta persoanele cu diabet sa controleze durerea si sa-si imbunatateasca enorm calitatea vietii.

Acest articol este realizat cu sprijinul:

Etichete: / / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere