Omega 3 si diabetul de tip 2

Sursa News Medical

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Suplimentele Omega-3 nu sunt benefice pentru sanatatea bolnavilor de diabet tip 2

Suplimentele de ulei de peste omega-3 nu au efecte pozitive asupra sanatatii persoanelor cu diabet zaharat de tip 2, dar nici nu sunt daunatoare, este concluzia la care au ajuns cercetatorii din Emiratele Arabe Unite.

Omega-3 este un tip de grasime care poate fi benefic pentru sanatate, in general, si a fost asociat cu prevenirea obezitatii si a diabetului de tip 2. Se gaseste din abundenta in pestele gras, precum somon si sardine.

Consumul de vitamine a fost considerat ca fiind benefic sanatatii, desi existau dovezi neconfirmate ca suplimentarea cu omega-3 ar putea afecta negativ metabolismul glicemiei la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

In acest sens, Organizatia Mondiala a Sanatatii a initiat o investigare sistematica pentru a vedea modul in care omega-3 poate afecta persoanele cu diabet de tip 2.

Studii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Au fost examinate mai mult de 80 de studii si au fost observati peste 58.000 de participanti, 4% din totalul persoanelor au dezvoltat diabet zaharat de tip 2. Cei care au fost alesi la intamplare sa li se administreze mai multa omega-3 au prezentat acelasi risc de diagnostic ca si grupul observat care nu a consumat mai mult ulei de peste.

„Pestele gras poate fi un aliment foarte hranitor ca parte a unei diete echilibrate, dar nu am gasit suficiente dovezi care sa incurajeze participantii sa manance mai mult peste gras pentru a afla daca este util in prevenirea diabetului sau in imbunatatirea metabolismului glucozei”, spun cercetatorii.

„Am constatat ca nu exista o anume cantitate de omega-3, la persoanele care iau aceste suplimente, care sa demonstreze ca ele pot preveni sau trata diabetul de tip 2.

„De asemenea, ne-am fi dorit sa aflam daca consumul marit de omega-3 ar putea fi util la persoanele cu aport scazute de omega-3 dar, din pacate, majoritatea testelor nu au raportat nivelul omega-3 existent in organismul subiectilor la debutul studiului, asa ca inca nu stim. „

„In timp ce acizii grasi omega-3 sunt cruciali pentru sanatatea noastra generala, este mai bine ca persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sa prefere consumul a cel putin doua portii de peste gras pe saptamana, decat suplimentele alimentare cu omega-3„, a concluzionat echipa de cercetatori.

Etichete: / / / / / / /

Sursa News Medical

Pe acelasi subiect:


Cum pot persoanele diabetice sa-si imbunatateasca circulatia sanguina la nivelul picioarelor?

Care sunt simtomele piciorului diabetic?

Cum tratam singuri carceiele sau crampele musculare

Durerea de picioare: tipuri, cauze și tratament la domiciliu (II)

Durerea de picioare: tipuri, cauze si tratament la domiciliu (I)

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere