Sursa News Medical
Prunele capata un gust acrisor subtil atunci cand sunt gratinate. Zaharul brun si branza alba cremoasa, cu vanilie ofera o nota de dulceata care merge perfect cu prunele si face din aceasta combinatie un desert foarte consistent
Pentru 6 portii
2 linguri de unt topit
2 linguri de zahar brun
12 prune, impartite la jumatate si impletite
Aprox. 200 g de branza alba moale la temperatura camerei
1 pastaie de vanilie
1 lingura de miere
1. Pulverizati gratarul cu spray de gatit si preincalziti la mediu plus.
2. Într-un bol mic, frecati untul topit cu zaharul brun. Ungeti jumatatile de prune cu acest amestec. Puneti prunele pe gratar cu partea taiata in jos si lasati-le 5 minute sau pana se inmoaie. Apoi puneti-le deoparte.
3. Puneti branza alba intr-un bol mic. Pastaia de vanilie taiati-o pe mijloc, de-a lungul, cu varful unui cutit ascutit. Scoateti semintele din pastaie si adaugati-le peste branza. Amestecati vanilia si mierea cu branza. Puneti cate o lingura din acest amestec peste jumatatile de prune gratinate.
116 calorii, 4 g proteine, 17 g carbohidrati, 4 g grasimi (2 g grasimi saturate), 14 mg colesterol, 1 g fibre, 16 g zahar, 97 mg sodiu. Calorii din grasimi: 32%
Sursa News Medical