Relatia dintre crom si diabetul zaharat

Anca Rusen | Rubrica: Alimentatie diabet | 19 martie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

In ultimii ani s-a demonstrat ca mineralul numit crom joaca un rol esential in intoleranta la glucoza, diabet zaharat de tip 2 si diabetul gestational.

De exemplu, un studiu recent efectuat in China a aratat faptul ca suplimentele de crom ar putea imbunatatii sensibilitatea la insulina in cazul pacientilor diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2.

Cromul este un nutrient esential implicat in metabolismul normal al carbohidratilor si al lipidelor. Cerinta de crom este postulata sa creasca odata cu cresterea intolerantei la glucoza si a diabetului zaharat, arata anumite cercetari.

De asemenea, mai multe studii au aratat ca administrarea suplimentelor de crom pot imbunatati si echilibra nivelul de zahar din sange la pacientii diagnosticati cu diabet zaharat.

Nu in ultimul rand, exista dovezi care arata ca acest mineral este benefic persoanelor care au probleme cu kilogramele in plus, sau in cazul obezilor. Explicatia este aceea ca acesta ar taia senzatia de foame si astfel ajuta la pierderea kilogramelor in plus, evident daca cel in cauza face si sport sau tine o dieta recomandata de nutritionist.

Atentie! Persoanele care sunt diagnosticate cu diabet zaharat, mai ales cele care sunt dependente de insulina nu trebuie sa ia suplimente de crom fara acordul medicului lor diabetolog. Explicatia este aceea ca suplimentele de crom pot face insulina mai eficienta si au ca efect poate reduce cererea de insulina. De aceea, persoanele cu diabet trebuie sa monitorizeze atent nivelul zaharului in sange atunci cand iau suplimente, orice fel de suplimente.

Etichete: / / / / / / /

Pe acelasi subiect:


Sfaturi pentru un adolescent nou diagnosticat cu diabet zaharat tip 2

Sfaturi pentru un varstnic nou diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2

Factori de risc diabet zaharat de tip 2

Controlul greutatii la pacientul cu diabet zaharat

Sedentarismul la copii

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere