Romanii sunt tot mai preocupati sa traiasca sanatos

Pavel Adriana | Rubrica: Alimentatie sanatoasa | 3 noiembrie 2019

Daca acest articol mi-a raspuns la o intrebare, ce fac cu el?
Il trimiteti mai departe cunoscutilor si necunoscutilor prin email, Facebook, Twitter sau Whatsapp.

Romanii sunt din ce in ce mai constienti de importanta unui stil de viata sanatos, iar acest lucru se reflecta si in preocuparea pentru alimentatie.

Un studiu initiat de Mind The Gap, companie specializata in cercetare de piata si consultanta a evidentiat faptul ca 69% dintre ei declara ca aleg produse alimentare cat mai naturale, iar 68% opteaza pentru produse alimentare de provenienta romaneasca, atunci cand au ocazia.

„Interesul romanilor fata de alimentatia sanatoasa nu este neaparat o noutate, dar a devenit o tendinta mai vizibila sub influenta unor factori precum: campaniile educationale lansate de autoritati in mass media (legate de consumul de sare, apa, grasimi, alcool), initiativele unor retaileri populari de incurajare a consumului de produse locale, proaspete sau naturale, promovarea intensiva a gamelor bio sau cu ingrediente sanatoase”, a declarat Mirela Balcan, Senior Partner Mind the Gap, citata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, atentia acordata alimentatiei reiese si din faptul ca sursele de informare dedicate – emisiunile TV, blogurile si site-urile pe teme de sanatate, nutritie, miscare etc. sunt accesate de 35% dintre romani. Tot ca o confirmare a acestei directii, 34% dintre romani iau suplimente alimentare sau fac diverse tratamente naturiste pentru a preveni instalarea unor afectiuni.

Preocuparea fata de un stil de viata sanatos

Preocuparea fata de un stil de viata sanatos nu se reflecta doar in optiunile alimentare, ci si in constientizarea importantei miscarii si a sportului. Astfel, 32% dintre romani declara ca fac sport minimum o data pe saptamana, iar dintre acestia cei mai activi sunt tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani, care fac miscare in proportie de 56%. La polul opus, cea mai sedentara grupa de varsta este cea de 50 – 59 de ani, cu doar 16%.

De asemenea, 24% dintre romani folosesc gadgeturi care ii ajuta sa monitorizeze calitatea somnului, consumul de calorii sau activitatea fizica.

„Pe langa dorinta de a arata bine, a fi cool, interesul ridicat fata de activitatea fizica poate veni si ca o compensare a unui stil de viata stresant si sedentar, cu multe ore petrecute la serviciu si in trafic. Ideea de a face sport, nu neaparat constant si foarte organizat, induce oamenilor sentimentul ca au facut ceva pentru sanatatea lor. Faptul ca romanii incep sa faca mai mult sport este vizibil si in competitiile populare, devenite adevarate evenimente urbane. De asemenea, abonamentul la sala a devenit un mecanism uzual de motivare a angajatilor din companii, iar achizitia de device-uri smart dedicate sportului este un comportament frecvent in randul tinerilor din marile orase”, a completat Mirela Balcan, Senior Partner Mind the Gap, potrivit comunicatului mentionat.

Studiul a fost realizat in martie 2019, la nivel national (urban si rural), pe un esantion de 1000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 70 ani, prin metoda CATI, intr-un parteneriat Mind the Gap si Mia Research.

Etichete: stil de viata sanatos, alimentatie sanatoasa, spor si sanatate, produse alimentare sanatoase, produse bio, mancare sanatoasa, monitorizare consum de calorii

Etichete: / / / / /

Pe acelasi subiect:


Boala ficatului gras (stenoza hepatica) creste riscul dezvoltarii COVID-19 in forma severa

Somnul insuficient si diabetul zaharat de tip 2

Sedentarismul la copii

Exercitiile fizice si diabetul: Cum poate ajuta un instructor specializat

Ce aliment / ingredient sa evitam sau ce combinatii alimentare?

Asociatia Acces la Sanatate © 2024

Toate informatiile disponibile pe portalul Diabet AZ sunt furnizate in scop strict educational. Aceste informatii nu vor fi utilizate pentru autodiagnostic sau tratament pentru nicio problema de sanatate. Aceste informatii NU INLOCUIESC CONSULTATIA EFECTIVA si NU CONSTITUIE OPINIE MEDICALA.
Aceste informatii pot sa nu fie adecvate situatiei medicale pe care o are utilizatorul. Cu toate ca articolele redactate de medici se bazeaza pe experienta medicala a acestora si pe literatura de specialitate nu garantam acuratetea lor si nici adecvarea cu situatia medicala specifica a utilizatorului.
Mai multe despre Termenii si conditiile de utilizare a site-ului aici.
Contact rapid

Contacteaza un profesionist in sanatate

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Newsletter Diabet-AZ
ErrorHere